nieuws

Akkoord FNV en Unilever over boekhouders

Industrienieuws

UTRECHT – Na wekenlange acties zijn de vakbondsleden bij de financiële afdeling van Unilever in Vlaardingen maandag akkoord gegaan met een pakket maatregelen dat behoud van werk zo veel mogelijk moet garanderen. Dit heeft FNV Bondgenoten bekendgemaakt.

Circa dertig werknemers hebben in zes weken tijd in totaal veertien dagen gestaakt voor een baangarantie. Zij vreesden voor hun baan omdat de fabrikant van voedings- en verzorgingsproducten hun werk wil uitbesteden.

Door het akkoord hebben gedeeltelijk arbeidsongeschikten feitelijk een baangarantie gekregen, aldus de vakbond. Anderen blijven in de periode dat zij begeleiding krijgen bij het vinden van ander werk, op de loonlijst staan. ‘Wij hebben het maximale uit de onderhandelingen gehaald’, vindt vakbondsbestuurder Egbert Schellenberg.

Op de financiële afdeling in Vlaardingen werken 180 mensen.

Lees ook:
Unilever om de tafel met FNV
‘Unilever-personeel voelt zich kostenpost’
Financiële afdeling Unilever voert actie
Unilever besteedt deel automatisering uit
Unileverproductie niet naar buitenland

Reageer op dit artikel