nieuws

Ahold heeft weer trek

Industrienieuws

anders mobergPARIJS – Ahold is weer klaar om bedrijven over te nemen, zo verklaarde topman Anders Moberg vorige week tijdens de World Food Business Summit in Parijs.

Volgens Moberg gaat het daarbij in eerste instantie om hapklare brokken: kleinere retailers die relatief gemakkelijk geïntegreerd kunnen worden. Op langere termijn kan de retailer grotere vissen verorberen, aldus Moberg.

Ahold is op de goede weg, zei Moberg. De reden? Het bedrijf luistert weer naar haar klanten, bijvoorbeeld door het prijspeil in haar winkels te verlagen. ‘Ahold was verworden tot een financiële holding waarbij de consument over het hoofd werd gezien’, sneerde Moberg naar de vorige Ahold-top.

Ook op andere terreinen moet de retailer nauwer naar haar klanten luisteren. ‘Kijk maar naar trends als wellness, gezondheid, obesitas. De industrie moet daarover communiceren met haar klanten en hun helpen om de juiste keuzes te maken. We moeten niet wachten tot de EU met wetgeving op dit gebied komt.’

Reageer op dit artikel