nieuws

AH ontkent vleestrucjes voor winst

Industrienieuws

Albert Heijn ontkent dat het goedkope kipseparator gebruikt om de winstmarges van de cheeseburgers op te krikken. Het gebruik van het goedkope vlees zou een productie-technische reden hebben.

AH ontkent vleestrucjes voor winst

Diverse regionale media meldden dit weekeinde dat AH tegenwoordig goedkoop vlees, dat van de karkassen van kippen wordt gestroopt, in de cheeseburgers stopt maar de prijs van de snacks intact heeft gelaten. De prijs van dit separatorvlees is drie tot vier keer zo goedkoop als van rund- of varkensvlees.

Tijdelijk

Woordvoerster José Mes van AH erkent het gebruik van separatorvlees in de cheeseburgers, maar zegt dat dit slechts van tijdelijke aard is. ‘De cheeseburgers worden normaal gesproken in Duitsland geproduceerd. Onze leverancier heeft de productie echter naar Nederland verplaatst.’

Daar was volgens Mes niet voldoende capaciteit om de gebruikelijke percentages (60 procent varkens- en 22 procent rundvlees) te handhaven.

Kwaliteit

Dat AH voor separatorkip heeft gekozen om de winst op te vijzelen is niet waar, zegt Mes. ‘Wij beseffen dat het toevoegen van dit soort vlees niet voldoet aan de kwaliteitseisen die wij normaal hanteren.’ Medio januari wordt de vleessamenstelling dan ook weer genormaliseerd. Dan zou de producent weer voldoende vlees voorradig hebben.

Lees ook:
AH gestopt met vlees uit Botswana (4 mei 2006)

Of kijk in ons nieuwsoverzicht voor:
Alle berichten over Albert Heijn

Reageer op dit artikel