nieuws

AH eist van leveranciers volledige EDI

Industrienieuws

ZEIST – Albert Heijn eist vanaf volgend jaar 100 procent Electronic Data Interchange (EDI) van haar toeleveranciers. Dat maakte het bedrijf vorige week bekend op het GS1 Themacongres Traceability dat plaatsvond in Zeist.

De nieuwe regelgeving, wensen van de consument en de noodzaak om geen extra kosten toe te voegen in de keten, maken traceability een ‘must’, aldus Armand Schins, manager data optimisalisatie van Albert Heijn.

Schins zei dat in 2007 data-synchronisatie, het EDI-verzende en factuurbericht voor 100 procent ingevoerd moet zijn. Door de EDI- en scanning stappen nu te zetten, kan Albert Heijn samen met haar leveranciers de ketenkosten drukken en na 2008 vervolgstappen zetten. Schins: ‘Als we niet gestandaardiseerd gaan werken, dan is onze organisatie niet in staat om tegen de juiste kosten de klant te bedienen.’

Reageer op dit artikel