nieuws

Actieplan salmonella blijft nog

Industrienieuws

ZOETERMEER – Het Actieplan voor de reproductieschakels van de pluimveehouderij blijft voorlopig gehandhaafd. Dit ondanks nieuwe Europese regels die vanaf 1 januari ingaan voor het bestrijden van salmonella bij vermeerderingsdieren.

Actieplan salmonella blijft nog

ZOETERMEER – Het Actieplan voor de reproductieschakels van de pluimveehouderij blijft voorlopig gehandhaafd. Dit ondanks nieuwe Europese regels die vanaf 1 januari ingaan voor het bestrijden van salmonella bij vermeerderingsdieren.

Om aan de Europese regels te voldoen heeft elke lidstaat afzonderlijk een plan ingediend bij de Europese Commissie. Het Nederlandse plan is inmiddels goedgekeurd, nadat het elf maanden geleden was ingediend. Toch zijn nog enkele juridische zaken onduidelijk, waardoor in Nederland per 1 januari nog geen wijzigingen worden doorgevoerd, melden de PVE/SPE, de productschappen Vee, Vlees en Eieren, sector pluimveevlees. Dit na overleg van de sector met het ministerie van LNV.

Het Actieplan wordt wél gewijzigd op het punt waar behandelen is voorgeschreven bij een salmonellabesmetting bij fok- en vermeerderingsdieren in de pluimveevleessector. Overlegd wordt nog over de inhoud van de subsidieregeling bij ruiming van salmonellapositieve koppels in 2007.

Lees ook:
Geen norm voor ziekteverwekkers (28-11-2006)

Of kijk in ons nieuwsoverzicht voor:
Alle berichten over: salmonella

Reageer op dit artikel