nieuws

Acrylamidewijzer CIAA online

Industrienieuws

BRUSSEL – CIAA, de Europese koepelorganisatie voor de voedingsmiddelenindustrie, heeft haar ‘acrylamidewijzer’ op internet gezet. Het document bevat processing-methoden om het acrylamidegehalte in voedingsmiddelen te verlagen.

Acrylamidewijzer CIAA online

BRUSSEL – CIAA, de Europese koepelorganisatie voor de voedingsmiddelenindustrie, heeft haar ‘acrylamidewijzer’ op internet gezet. Het document bevat processing-methoden om het acrylamidegehalte in voedingsmiddelen te verlagen.

De gids is vooral bedoeld voor kleinere organisaties, die vaak minder informatiebronnen tot hun beschikking hebben dan grote bedrijven. In de wegwijzer staan mogelijke interventiestappen beschreven, geëvalueerd volgens de laatste stand van de wetenschap.

Acrylamide in voedingsmiddelen staat hoog op de agenda sinds onderzoekers van de Zweedse VWA in 2002 voor het eerst hoge gehaltes van de potentieel kankerverwekkende stof aantroffen in koolhydraatrijke, onder hoge temperaturen bewerkte, producten.

Lees ook:
Enzym rekent af met acrylamide

Reageer op dit artikel