artikel

Bizerba Total Retail Concept in de praktijk bij Kwaliteitsslagerij de Valk in Alphen aan den Rijn

Industrienieuws 783

Kwaliteitsslagerij de Valk in Alphen aan den Rijn is een toonaangevende slagerij in de Rijnstreek. De slagerij is een begrip in Alphen aan den Rijn en de wijde omtrek. ‘Prijs én kwaliteit altijd top!’ en ‘Lekkerste vlees van Alphen aan den Rijn e.o.’, zijn de meest actuele recensies die klanten gegeven hebben. ‘Enthousiaste klanten, hoge klanttevredenheid, dat is waar we het voor doen’, aldus eigenaar Marcel Overdevest.

Bizerba Total Retail Concept in de praktijk bij Kwaliteitsslagerij de Valk in Alphen aan den Rijn

Sponsored content door Bizerba

Al 25 jaar Bizerba oplossingen

Overdevest maakt al 25 jaar gebruik van Bizerba-oplossingen in zijn winkel. Waar in het verleden de toegevoegde waarde van Bizerba zich beperkte tot snijden en wegen, ziet Marcel het hedendaagse Bizerba Total Retail Concept als de motor van zijn zaak. Het is eigenlijk het hart van de zaak. ‘De gehele klantenreis van het nummertje trekken tot aan het afrekenen en alle informatie voorziening eromheen is inbegrepen’, aldus de slager, die al jarenlang trouw is gebleven aan de kwaliteit en betrouwbaarheid van Bizerba.

Klanten van Kwaliteitsslagerij de Valk

De Valk wil optimale service bieden aan haar klanten. De klant maakt de keuze volgens het principe u vraagt, wij draaien. Flexibiliteit staat daarom hoog in het vaandel en het assortiment telt inmiddels 800 artikelen. Verder wordt er gewerkt op basis van een zogeheten gevarendriehoek. Die bestaat uit de onderdelen kwaliteit, prijs en service. Het personeel wordt opgeleid om zo veel mogelijk mee te denken met de klanten en zich ook daadwerkelijk te verplaatsen in klanten. Zo blijft het service op niveau hoog. Daarnaast is een hoge kwaliteit vanzelfsprekend en moet de prijs ook acceptabel zijn. Bij De Valk merkt men dat klanten steeds meer informatie wensen, bijvoorbeeld ten aanzien van allergenen.

Bizerba Total Retail Concept

Klanten die binnenkomen bij de slager nemen meteen een volgnummer mee en sluiten aan in de rij. Op schermen is te zien wie aan de beurt is. Het voordeel van dit systeem is dat het bijzonder rustgevend werkt. Deze vorm van wachtrij-management zorgt ervoor dat voorkruipen en de daarmee gepaard gaande discussies tussen klanten definitief tot het verleden behoort.
De ‘Las Vegas app’ maakt klanten nieuwsgierig en is een leuke tool om producten te promoten. Bovendien zorgt het voor wat entertainment als mensen staan te wachten. De app die zichtbaar op het display van de weegschaal en kan deelnemers een prijs laten winnen. Een leuke aanvulling op de weegschalen en snijmachines van Bizerba.
Een andere nuttige aanvulling is de mogelijkheid van het dubbelzijdig etiketteren. Het eerste etiket bevat naast de barcode informatie over prijs en gewicht, alsook de productbenaming. Het tweede etiket bevat alle informatie ten aanzien van allergenen. Informatie die overigens ook vóór aanschaf uit te printen is voor de klant, waardoor klanten te allen tijde over alle benodigde informatie kunnen beschikken. Alle artikelen bevatten barcodes die alleen nog even gescand moeten worden, waarna de klant af kan rekenen. Een pinkoppeling tussen weegschaal en betaalautomaat vergemakkelijkt het afrekenen.

Optimaal inzicht in de bedrijfsvoering

De apparatuur in de winkel is gekoppeld aan het Bizerba CWS softwarepakket. Op afstand kan de retailer optimaal inzicht verkrijgen in totale omzet, omzet per medewerker en omzet per artikel. Het assortimentsbeheer wordt ook centraal geregeld, evenals prijsaanpassingen en aanbiedingen. Doordat één centraal persoon deze verantwoordelijkheid heeft, zijn foutkansen tot een minimum beperkt.

Zou u Bizerba aanbevelen aan andere slagers en retailers? ‘De initiële investering lijkt duurder dan alternatieven. Als je alle besparingen optelt die het gevolg zijn van de implementatie van het Bizerba Total Retail Concept, dan heb je die investering al snel terugverdiend. Wij van slagerij de Valk geven Bizerba een 9.’
www.bizerba.nl

Reageer op dit artikel