Lokaal en duurzaam prominent op Horecava

13 januari 2017

Allergenenvrij, lokaal en duurzaam geproduceerd, puur, eerlijk; het zijn termen die op Horecava schering en inslag zijn. Inspiratie en innovatie zijn thema’s die in veel stands de boventoon voeren. Producenten en groothandels in vis of vlees verbreden hun assortiment met elkaars producten of een vegetarische variant.

Bedrijven als Verstegen, De Kweker en Yama, maar ook industriële concerns als Moduline, Multivac en Winterhalter leveren aan zowel de vlees- als de vissector. Bij kruiden en apparatuur ligt dat meer voor de hand dan bij specifieke producten. Zo hebben de Heeren van Loosdrecht Croquetteurs naast hun vertrouwde rundvleeskroketten, nu ook een garnalen- en groentevariant ontwikkeld. Bij Horecagroothandel De Kweker is vis en vlees even prominent aanwezig.

Verstegen Spices & Sauces heeft Mexico als inspiratiebron voor nieuwe kruidenmelanges (mole’s op z’n Mexicaans) gebruikt. Drie varianten uit drie Mexicaanse provincies: Yucatan, Oaxaca en Puebla. Alle zonder zout en ook als spicemix verkrijgbaar, geschikt voor zowel vis, vlees als groente.

Yama verkoopt Japanse smaken voor vis en vlees, van kipburgers tot tonijn. Het gaat daarbij niet alleen om kruiden, maar ook om sauzen, dashi (pannenkoekjes op miebasis), eiernoedels etc.

Multivac heeft een nieuwe kleine skinverpakkingsmachine, de MF R105. Winterhalter maakt afwasmachines met software, waarbij het o.a. mogelijk is per afwasbeurt te betalen. Moduline staat op het Innovatieplein met zijn pressurecookers, snelvriezers met stikstof en slowcokkers. Deze ovens zijn zowel in de horeca als in de retail toe te passen.

Altijd op de hoogte blijven?