fotoreportage

IFFA 2019 in beeld: beurs groter dan ooit

Foto & Video 400

De IFFA is vandaag toegekomen aan de laatste beursdag. Messe Frankfurt is gevuld met 1039 exposanten uit 49 landen die het beste van zichzelf laten zien. Hierbij zitten ook diverse standhouders uit Nederland.

IFFA 2019 in beeld: beurs groter dan ooit
De nieuwe hal 12

De IFFA heeft dit jaar een nieuwe beurshal in gebruik genomen waardoor er een groter expositieoppervlak is ontstaan. Onder het motto ‘Meet the Best’ heeft de IFFA nieuwe technologische standaarden voor de toekomst gepresenteerd voor het gehele spectrum van de vleesindustrie.

Op een expositieoppervlak van ongeveer 119.000 m² – acht procent meer dan tijdens het vorige evenement – presenteren de fabrikanten innovatieve technologieën, trends, toekomstgerichte oplossingen voor alle processtappen binnen de vleesverwerking: van het slachten, uitsnijden, verwerken en veredelen tot aan de verpakking en de verkoop. Meer dan 60.000 vakbezoekers uit 140 landen worden er verwacht verdeeld over 5 beursdagen.

Topthema’s IFFA 2019

De topthema’s op IFFA 2019 zijn ‘geoptimaliseerde productie’, ‘ressource-efficiëntie’, ‘voedselveiligheid’, ‘digitale oplossingen’ en ‘voedseltrends’.

Geoptimaliseerde productie

Geoptimaliseerde productie is een blijvend thema op de beurs. Bedrijven binnen de vlees- en voedingsmiddelenbranche kunnen door perfect op elkaar afgestemde productieprocessen tijd en kosten besparen. Bij de nieuwe aanschaf van machines wordt de effectiviteit van de totale installatie steeds belangrijker, maar ook bestaande installatie bieden veelal potentieel dat kan worden aangeboord.

Ressource-efficiëntie

De behandeling van het thema ressource-efficiëntie biedt talloze mogelijkheden om kosten te verlagen. Op technisch gebied worden reeds talloze oplossingen geboden die helpen energie, water en grondstoffen zo efficiënt mogelijk in te zetten.

Voedselveiligheid

Bij het thema verpakkingen staat de voedselveiligheid centraal. Voedselveiligheid heeft in de vleesindustrie de hoogste prioriteit. De bescherming van consumenten moet zijn gewaarborgd en er dient te worden voldaan een de eisen van de consument op het gebied van kwaliteit en houdbaarheid door middel van een optimale productbescherming. Ook innovatieve verpakkingsoplossingen leveren een belangrijke bijdrage aan de bescherming van vlees.

Digitale oplossingen

Digitale oplossingen binnen de productie zijn reeds een realiteit. Machines worden voorzien van sensoren, radiografische modules en meetapparatuur en de gegevens hiervan helpen de productie te bewaken en de processen te verbeteren. Doel van de ‘smart factory’ is om complexe processen perfect te controleren, resistent te worden tegen uitvallen en op elk moment te kunnen inspelen op wijzigingen in het productieproces.

Voedselveiligheid

Bij het thema voedseltrends staat de consument in het middelpunt. De vleesbranche wordt gekenmerkt door nieuwe productontwikkelingen, ideeën en recepturen, ‘functional food’ en ‘clean labeling’ op het gebied van ingrediënten, maar ook de permanente opmars van convience-producten. Nieuwe shopconcepten, online-diensten en actuele trends staan eveneens in de belangstelling.

International Young Butchers’ Competition

De IFFA bood op 4 en 5 mei een podium voor de International Young Butchers’ Competition waarbij het Nederlandse team met de winst naar huis ging. Josja Haagsma eindigde tevens op een eerste plek in het persoonlijk klassement, haar teamgenoot Tessa Moerland werd derde.

 

 

 

 

 

 

 

 

Hieronder volgt een fotoreportage van de beurs.

Foto's

Reageer op dit artikel