fotoreportage

Spareribs Trophy 2018: fotoverslag

Foto & Video 568

De Spareribs Trophy 2018 is gewonnen door slagerij van Tilburg uit Sliedrecht. Maar ook de andere negen genomineerden voor de Trophy verdienen het in het zonnetje te worden gezet. Een fotoreportage.

Spareribs Trophy 2018: fotoverslag
John van Tilburg van Slagerij van Tilburg is dolblij! Foto's: KNS

Op 25 juni ontving John van Tilburg van Slagerij van Tilburg de Trophy van deze vakwedstrijd georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Slagers. Keurslagerij Marco van Strien uit ’s Gravenmoer werd tweede in de vakwedstrijd om de lekkerste slagersspareribs. Keurslager Beverdam uit Rijssen behaalde de derde plaats.

Eervol voor elke deelnemer

Tijdens de feestelijke uitreiking ontvingen alle finalisten een beker en hun oorkonde.

De finalisten die een eervolle vermelding ontvingen, in willekeurige volgorde, zijn:

• De Ambachtelijke Dorpsslagerij uit Amersfoort
• Vleeschmeester uit Hendrik Ido Ambacht
• Keurslagerij Muilwijk uit Ameide
• Keurslagerij Koen van Vugt uit Drunen
• Keurslager Horst uit Epe
• Keurslager Hermanussen uit Overasselt
• Slagerij Beerens uit Eindhoven

Eerste keer met Fred Karremans als voorzitter

De uitreiking volgde aan het einde van de avond, na de algemene ledenvergadering en de inspiratieavond. Fred Karremans trapte voor de eerste keer als voorzitter de avond af. Hij blikte terug op zijn eerste jaar. Belang van bedrijfsopvolging en onderwijs, btw, Dag van de Slager en voedseltrends passeerden kort de revue.

Daarna was het tijd om de IYBC’ers Kevin van der Veen, Wessel Starink en Josja Haagsma naar voren te halen. Een korte terugblik en oprechte felicitaties voor de fantastische prestaties die deze jonge slagers in Frankrijk hebben neergezet.

Paul Moers: wet van de paracetamol

Paul Moers kreeg het woord als eerste spreker op het congres. Moers is marketingstrateeg, retaildeskundige met jarenlange ervaring en schrijver van diverse managementboeken zoals ‘Dienstbaarheid is het nieuwe goud’ maar ook ‘De wet van de paracetemol’. Alle aanwezige KNS-leden ontvingen na afloop van het congres dit boek.

Maak de klant blij’ was de titel van zijn lezing waarin Moers op bevlogen en humoristische wijze de aanwezige slagerondernemer mee nam in zijn kijk op de slagersbranche. Dienstbaar zijn aan jouw klante, vertellen van jouw (ondernemers)verhaal, transparant zijn en het belang van een goede presentatie want dat verhoogt de omzet, de trend van flexitarisme te zien als kans, waren enkele adviezen van Moers. Hij wist in één uur tijd de aanwezigen in de zaal niet aleen te inspireren maar ook een spiegel voor te houden.

Jord Althuizen: verschil maken

Na het betoog van Moers was het podium voor Jord Althuizen. Bbq-fanaat, -cateraar en juryvoorzitter Spareribs Trophy 208. Hij nam de aanwezigen mee van barbecue, ondernemerschap en het verleiden van de klant. Jord stond ook stil bij de ondernemerskant. Hoe kun je het verschil maken? Jord’s gedachte: bied een bbq-assortiment aan dat meer is dan alleen maar een hamburger of worst. Zeker voor de beginnende en gevorderde thuisbbq’er. ‘Deze groep groeit en groeit en vindt het vlees niet in het supermarktkanaal. De slager kan zich hiermee onderscheiden.’

Lees ook: Winnaar Spareribs Trophy: ‘Hollands graanvarken en de juiste melange’

Foto's

Reageer op dit artikel