fotoreportage

Foto’s: Chicken & Burgers van Dungelmann

Foto & Video 140

Wat in 1861 begon met een enkele slagerij in Den Haag is uitgegroeid tot mini-keten gespecialiseerd in eten. De jongste aanwinst is Dungelmann’s Chicken & Burgers op de Turfmarkt in Den Haag. Gedurende de dag kunnen mensen hier terecht voor ontbijt, lunch, borrel en diner én voor take-away.

Foto’s: Chicken & Burgers van Dungelmann

Dungelmann’s Chicken & Burgers is de vierde locatie van het bedrijf van Wouter de Kroes.

De betonnen ruimte met hoge ramen aan de Turfmarkt is omgetoverd tot een ruimte met een warme ambiance. Hoge tafels met krukken wisselen af met lange banken en stoelen. Wit marmer en houten tafels maken het compleet in de helder, natuurlijk verlichte ruimte. Opvallend detail zijn de koperkleurige hanglampen van de Britse designer Tom Dixon boven de grote houten (lees) tafel.

Dungelmann’s bal gehakt

Bij de ingang is direct de deli counter waar men belegde en luxe broodjes, maaltijden (o.a. stamppotten), tosti’s en panini’s kan afhalen of ter plekke kan nuttigen aan hoge tafels. Natuurlijk ontbreken de befaamde Dungelmann’s croquet en bal gehakt niet.

Rotisol voor kippetjes

Centraal in de ruimte staat een grote bar, waar je koffie kunt drinken met een echte Maison Kelder hazelnoot crème gebak of een Bossche Bol van Boheemen.

In de keuken staat een authentieke rotisserie van Rotisol, hieruit komen knapperig geroosterde kippetjes van het spit. Er is een uitgebreide bierkaart en een wijnselectie van Marius Jouw wijnvriend.

Reageer op dit artikel