fotoreportage

Genomineerden Slager met Ster op weg naar de finale

Foto & Video

Ruim 150 genomineerde slagers en bakkers reisden donderdagmiddag 12 juni af naar Gouda, waar ze uitleg kregen over de finaleronde van Slager met Ster en Bakker met Ster. Ze zijn er nog niet, deze ondernemers, maar ze zijn al wel een heel eind gekomen. En wellicht kunnen ze in november één, twee of zelfs drie sterren aan de gevel van hun winkel hangen.

Genomineerden Slager met Ster op weg naar de finale
Slagers en bakkers die zijn genomineerd voor de finaleronde van Bakker met Ster en Slager met Ster zijn uitgenodigd bij De Goudse Verzekeringen.

Frank Janssen, manager marketing en communicatie bij het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) heette alle ondernemers ook namens Vleesmagazine welkom. Het was voor het eerst dat zowel slagers als bakkers tegelijkertijd werden ontvangen. Janssen keek nog even terug op de weg die de ondernemers al hebben bewandeld, maar belangrijker is natuurlijk de finaleronde die vanaf vandaag is ingezet.

De genomineerde ondernemers krijgen in de komende weken nog een retailjurylid langs in hun zaak. Dit jurylid zal vooral letten op de koopkracht, de routing en naar de beleving van de winkel.

Ook gaan de ondernemers een kijkje bij elkaar in de winkel nemen. Slagers samen met bakkers en bakkers samen slagers. Dat is dit jaar voor het eerst. Het is ook niet voor niets dat het thema dit jaar ‘samen’ is.

Nieuw is ook de stemactie voor de klanten. Niet langer een klantenenquete, maar ‘likes’ verzamelen op Facebook. Dat is een belangrijk deel van de verkiezing geworden. Reed Business Media event manager Maaike Rietbergen legde de ondernemers het belang van social media uit, tijdens de bijeenkomst in Gouda.

Het wordt de komende weken spannend voor de ondernemers, maar als het werken wordt gehonoreerd met één of zelfs meerdere sterren dan levert het zeker ook wat op.

De wedstrijd ‘Slager met Ster’ is een initiatief van het vakblad Vleesmagazine en is voor slagers die zich onderscheiden door uitzonderlijke prestaties op het gebied van kwaliteit, service, organisatie en klantgerichtheid. Het doel van Slager met Ster is het bevorderen van de kwaliteit en het imago van de totale ambachtelijke slagerijbranche.

Reageer op dit artikel