fotoreportage

Tomaat-courgette-salami taartje

Foto & Video

Bekijk hier een recept van een hartig taartje gemaakt met tomaten, courgettes en salami. Toch eens wat anders dan zoetigheid.

Tomaat-courgette-salami taartje

 Ingrediënten voor 6 personen:

200 gram korstdeeg
299 gram zongedroogde tomaten
150 gram ricotta
100 gram mozzarella
1 courgette
50 gram Parmezaanse kaas
8 plakken salami
2 eetlepels olijfolie

Werkwijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg het korstdeeg op een ovenplaat met wat vetvrijpapier. Smeer het korstdeeg in met 2 eetlepels olijfolie. Verdeel nu de ricotta en dunne plakjes mozzarella over de bodem. Leg hier bovenop de plakken salami. Snijd de courgette met een dunschiller in reepjes en verdeel deze ook over het korstdeeg. Verdeel als laatste de zongedroogde tomaten en de Parmezaanse kaas erover. Bak hem nu 12 minuten in de oven. Serveer het taartje op een mooie schaal of snijd hem meteen in plakken.

Reageer op dit artikel