fotoreportage

Samosa van gelderse kookworst met aardappel en kerrie

Foto & Video

 Ingrediënten: 2 aardappelen1 eetlepel zonnebloemolie1 teentje knoflook3 theelepels milde kerriepasta (Patak)2 dl kokosmelk50 gram doperwten (diepvries)sap van 1/2 limoenzout4 wraptortilla’s4 eetlepels mangochutney (Patak)5 plakken Gelderse kookworst  Werkwijze:Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 1/2 cm. Verhit in een pan de olie op matig vuur. Voeg de aardappelblokjes toe en pers de knoflook erboven. […]

Samosa van gelderse kookworst met aardappel en kerrie

 Ingrediënten:

2 aardappelen
1 eetlepel zonnebloemolie
1 teentje knoflook
3 theelepels milde kerriepasta (Patak)
2 dl kokosmelk
50 gram doperwten (diepvries)
sap van 1/2 limoen
zout
4 wraptortilla’s
4 eetlepels mangochutney (Patak)
5 plakken Gelderse kookworst
 

Werkwijze:
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 1/2 cm. Verhit in een pan de olie op matig vuur. Voeg de aardappelblokjes toe en pers de knoflook erboven. Schep alles om tot de aardappelblokjes glazig zijn. Voeg de kerriepasta en de kokosmelk toe. Laat alles aan de kook komen en zachtjes doorkoken tot de aardappelen gaar zijn. Voeg evt. wat water toe. Snij de gelderse kookworst in blokjes en voeg de doperwtjes en het limoensap toe en breng op smaak met zout. Snijd de wraptortilla’s doormidden. Leg op elke helft op 1/3 deel van de rand wat aardappelvullingen vouw de wrap dicht. Steek de wrap vast met een cocktailprikker. Verhit de oven en leg ze op een ovenplateau, afbakken ongeveer 10 minuten. Serveer met de mangochutney.

Reageer op dit artikel