fotoreportage

Maïsbol met gebraden gehakt en een appel-sjalot compote

Foto & Video

Bekijk hier het recept van een gevulde maïsbol met gebraden gehakt en een zoetige appel-sjalot compote.

Maïsbol met gebraden gehakt en een appel-sjalot compote

 Ingrediënten voor 4 personen:

4 maïsbollen
200 gram gebraden gehakt
60 gram rucola
2 cherry tomaatjes

Compote:
100 gram sjalotjes schoon
1 teentje knoflook
1 eetlepel olijfolie
1,5 appel
1 eetlepel balsamicoazijn
40 ml witte wijn
peper en zout
1 stukje verse gember geraspt
2 takjes tijm
25 gram boter
25 gram honing
3 eetlepels bosvruchtenjam

Werkwijze:
Snijd de sjalotjes en de appel in kleine brunoise (blokjes) en hak een knoflookteentje. Rits de blaadjes van de tijm en bewaar ze in een glas. Zet een pan op het vuur en verwarm de olijfolie erin met een klont boter en de knoflook. Daarna de sjalotjes aanfruiten en als ze zacht zijn de appel toevoegen. Voeg honing toe en verse gember en laat alles eventjes stoven en blus af met witte wijn. Breng het op smaak met peper en zout en voeg als laatste de tijm en balsamicoazijn toe. Meng door de complete nog 3 eetlepels bosvruchtenjam. Snijd de maisbollen open en beleg ze met wat rucola, het gebraden gehakt en in het midden een klein schepje complete. Garneer het broodje af met wat tomaat.
 

Reageer op dit artikel