fotoreportage

Citroen kokospannenkoekjes met kipfilet en munt

Foto & Video

Bekijk hier het recept van hartige kokospannenkoekjes gevuld met kipfilet en munt.

Citroen kokospannenkoekjes met kipfilet en munt

 Ingrediënten voor 5 personen:

Pannenkoekjes:
100 gram bloem
snufje zout
1 ei
1 citroen
2 dl kokosroom

Vulling:
300 gram kipfiletplakjes
1 bosje verse munt
1/2 bosje bieslook
sap van 1 citroen
2 eetlepels chilisaus
1 rode peper
2 eetlepels basterdsuiker

Werkwijze:
Rasp de schil van de citroen. Zorg dat je alleen het gele gebruikt en niet het witte eronder, dat geeft een bittere smaak. Houd het schilletje apart. Maak eerst de vulling. Snijd de munt, bieslook, rode peper (zonder zaadjes) en kipfiletplakjes klein. Meng de ingrediënten met het sap van 1 citroen, chilisaus en de suiker. Laat dit 15 minuten marineren. Meng de bloem met het zout, ei, kokosroom en zorg dat het een glad beslag wordt. Meng als laatste de citroenschilletjes erdoor. Bak kleine pannenkoekjes in een pan aan weerszijde 2,5 minuut. Bak zo het gehele beslag op zodat je 10 pannenkoekjes hebt. Leg ze uit en vul ze in het midden met het kipmengsel. Rol eventueel op.

Reageer op dit artikel