nieuws

Diverse vleesnoviteiten op Visbeurs Spakenburg

Evenementen 301

In Spakenburg vond gisteren, maandag 7 oktober, de veertiende editie plaats van de Visbeurs. Naast allerlei noviteiten op het gebied van vis waren er ook innovaties te zien, die interessant zijn voor de slagersbranche.

Diverse vleesnoviteiten op Visbeurs Spakenburg

Sanders Heftrucks presenteert gegalvaniseerde en rvs heftrucks, die heel goed bestand zijn tegen zware omstandigheden, zoals zout en bloed. De handpallettrucks worden geproduceerd in Zweden met kwalitatief hoogstaande materialen. Hierdoor gaan de Cesab handpallettrucks minimaal vijf keer langer mee, aldus het bedrijf.

Nieuw in het assortiment van Van Barneveld zijn bakjes en doosjes van suikerriet. Suikerriet is heel duurzaam, alleen wel duurder. Daarom is het belangrijk om als ondernemer je duurzame keuze goed te communiceren, benadrukken de medewerkers. ‘Het gaat om de totale boodschap. Daarin kunnen wij de versspecialisten ondersteunen. We hebben speciale posters en bordjes laten ontwikkelen.’

Vacuümzakken

Steeds meer klanten worden zich bewust van het belang van een goede kwaliteit vacuümzakken, merken ze bij Hevel Vacuüm. ‘Er komen steeds meer aanbieders bij, alleen is er vaak wel sprake een kwaliteitsverschil. Goede vacuümzakken zijn heel belangrijk, onder meer wat betreft rendement, een betere kwaliteit van het eindproduct en het voorkomen van vochtverlies.’

Bert Muller toont een revolutionaire Oracle High Speed oven. Het apparaat is via een wifi-cloud oplossing voorzien van duizend recepten. Ondernemers kunnen hierin razendsnel hun vis en vlees bakken zonder dat er vet toegevoegd hoeft te worden.

Smit’s Uien laat naast diverse soorten uien ook speciale uienkoelbakken zien. ‘Iedereen weet dat uien boven een temperatuur van zeven graden bederven’, zegt eigenaar Jan Smit. ‘Onze zelf ontwikkelde uienkoeling zorgt ervoor dat versspecialisten niet alleen uien op de juiste manier kunnen koelen, maar ook praktisch kunnen werken. Onze koeling werkt zonder elektriciteit en oogt veel mooier dan een plastiek bakje.’

Aardappelproducten

Het aandeel kant-en-klaarmaaltijden en maaltijdcomponenten neemt sterk toe in de koeltoonbank van de slager en de visspecialist. Peka biedt met aardappelgratins en -puree een waardevolle toevoeging aan het assortiment van de versspecialist. De gratins en puree zijn gemakkelijk te gebruiken voor kant-en-klaarmaaltijden en door de diverse smaken altijd passend bij een thema of seizoen.

In verkoopwagens krijgen veel ondernemers te maken met scheefstand van de weegapparatuur, waardoor het gewicht van de producten niet goed wordt berekend. Daar speelt Bizerba met de Easy Leven kantelcompensatie op in. Easy Level detecteert automatisch de scheefstand van de PC-weegschaal. Bij een hoek van tot 4 graden corrigeert de kantelcompensatie digitaal de gewichtswaarde van het product. Dit biedt een correcte gewichtsbepaling waarmee omzetverliezen worden voorkomen.

Emondt – KMI laat de gloednieuwe glycol toonbank op haar stand zien. Koeling op basis van Glycol is niet alleen heel energiezuinig, de toonbank wordt ook door de robuuste ‘Cold Plate Matras’ heel gelijkmatig gekoeld. Bij dit nieuwe type toonbank heeft de klant nog steeds de vrijheid om de lengte, breedte en diepte te bepalen. Bij de traditionele plaatkoeling moet er meer rekening gehouden worden met bepaalde afmetingen, maar bij deze nieuwe vorm van koelen niet. Deze koeling is per centimeter uit te breiden. Naast koelen met glycol zijn er nog andere koeltechnische systemen, zoals koelen met CO2, propaan en met diverse synthetische koudemiddelen.

Reageer op dit artikel