nieuws

Beursvloer VAS 2016 volledig uitverkocht met nieuw record

Evenementen 45

De beursvloer van de VAS 2016, die op maandag 10 en dinsdag 11 oktober plaatsheeft in het Food Center in Amsterdam, is volledig uitverkocht. Met meer dan 1700 verhuurde vierkante meters en ruim negentig deelnemers heeft de organisatie een nieuw record gevestigd. Het thema van de beurs is dit jaar ‘Weg met de eenheidsworst!’.

Beursvloer VAS 2016 volledig uitverkocht met nieuw record
Het thema van de VAS 2016 is 'Weg met de eenheidsworst!'. Foto: archief Vleesmagazine

Waar de beursvloer vol is, kunnen slagers zich nog tot en met zondag 2 oktober inschrijven voor de ambachtelijke vakwedstrijden. Dit kan snel en gemakkelijk via de website Slagerswedstrijden.nl. De bekendmaking van de winnaars en de prijsuitreiking zijn op dinsdag 11 oktober.

Sponsoring jongeren

Er worden ook dit jaar een SVO-leerling kampioen worstsoorten 2016 en een SVO-leerling kampioen traiteur 2016 verkozen. Om de jongeren in opleiding te motiveren, sponsort de Stichting Opleidingsfonds Slagersbedrijf (Sovvb) SVO-leerlingen door hen één product en de administratiekosten te schenken.

Kleinschaligheid en duurzaamheid

De VAS 2016 heeft met ‘Weg met de eenheidsworst!’ volgens de organisatie ‘een duidelijk thema’. Met dit thema richt de beurs zich niet alleen op kleinschaligheid en duurzaamheid, maar ook ambacht en specialisme.

KNS Lekkerste Bal Gehakt

Op maandag 10 oktober vindt tevens de verkiezing plaats voor de KNS Lekkerste Bal Gehakt, en op dinsdag 11 oktober de ambachtelijke vakwedstrijden. Op beide dagen zijn er ook verschillende demonstraties waarbij onder andere demoslager Gertjan Kiers en top-chef Julius Jaspers demonstraties geven met de  thema’s rund, varken en traiteur.

Gratis parkeren

Het Food Center is gevestigd aan de Jan van Galenstraat 4 in Amsterdam. Daar parkeren is voor bezoekers van de VAS 2016 volledig gratis.

Reageer op dit artikel