nieuws

Kiers tevreden over verloop Butcher’s Heaven

Evenementen 95

De Centrale Markthal in het Food Center Amsterdam was op 11 en 12 juni een ‘paradijs voor de carnivoor’. Het was het toneel van Butcher’s Heaven, waar het ging om ‘vlees in de meest uitgebreide zin van het woord’.

Kiers tevreden over verloop Butcher’s Heaven
Gertjan Kiers gaf meerdere workshops op Butcher's Heaven. Foto: Diederik van der Laan

‘Gaandeweg is men het respect voor vlees volledig kwijtgeraakt. Veel consumenten verkiezen gemak boven smaak en sommige slagers en chef-koks hechten meer waarde aan het marketingtechnische gedeelte van het vak dan aan het product. Door de algemene kennis over vlees te verbreden, krijgt de consument een beter stukje vlees op het bord en het slagersambacht weer het aanzien wat het verdient’, vertelt Gertjan Kiers. Samen met kok Julius Jaspers (bekend van Topchef) organiseerde de demo-slager een festival om ‘vlees weer in een positief daglicht te stellen’.

Twee dagenlang was de Centrale Markthal in het Food Center Amsterdam het toneel van het vleesevenement. Dertig chefs en hun teams boden hun vlees aan. Allemaal lieten ze hun eigen specialiteit proeven. Ook werden er diverse workshops gegeven.

Lees in Vleesmagazine 6, die 28 juni verschijnt, meer over Butcher’s Heaven.

Reageer op dit artikel