nieuws

Jong talent: Geef je op voor de Gouden Slagersring

Evenementen

Inschrijven voor deelname aan de Gouden Slagersring kan tot 2 maart via www.goudenslagersring.nl. De aanmeldingen voor de wedstrijd stromen binnen. Alleen de categorie Jong Talent blijft achter.

Jong talent: Geef je op voor de Gouden Slagersring

De jurering van de producten vindt plaats op donderdag 10 maart 2016 bij SVO aan de Sleepboot 2 in Houten. Deelnemen kan dit jaar in twee categorieën: volwassenen en jong talent jonger dan 25 jaar. Deelnemers onder de 25 jaar mogen zelf beslissen aan welke categorie ze willen deelnemen. Deelnemers ouder dan 25 jaar zijn uitgesloten van deelname aan de jong-talentwedstrijd. Deelname is dit jaar geheel kosteloos.

Er zijn ruim twintig aanmeldingen voor de Gouden Slagersring momenteel. Voor de categorie Jong Talent slechts vier. De wedstrijd is een uniek middel voor kandidaten om zich aan elkaar te meten. Alle deelnemers krijgen de afloop van de wedstrijd een keuringsrapport van de jury.

Productinnovaties
Alle ingediende productinnovaties dienen vergezeld te gaan van een naam, bereidingswijze/receptuur, een ingrediëntendeclaratie en een communicatieplan. Alle producten worden beoordeeld op de volgende punten: innovatieve waarde, economische waarde en productkwaliteit. (uitwendig aanzien, geur en smaak, samenstelling en consistentie). Bij de volwassenen worden vijf producten genomineerd voor de hoofdprijs: De Gouden Slagersring. Alle genomineerden ontvangen een oorkonde en medaille. Voor het jonge talent worden drie inzendingen bekroond met een plaats in de top 3. De nummer 1 wint bovendien een trofee.

Voorzitter
Voorzitter van de wedstrijdcommissie is Paul van Trigt (voorzitter van de Broederschap). Van Trigt won zelf de Gouden Slagersring in 1997 met de Noorse zalmham en in 1991 met Ossebraad. Vleesmagazine heeft samen met de Broederschap van de Gouden Slagersring en KNS besloten de wedstrijd nieuw leven in te blazen. De uitreiking van de Gouden Slagersring heeft plaats op 4 april 2016 op evenementenlocatie De Fabrique in Utrecht, tijdens de KNS-jubileumdag (viering van het 125-jarig bestaan).

Meer informatie over de wedstrijd en inschrijven via de website Goudenslagersring.nl.

Reageer op dit artikel