nieuws

Uitzinnige vreugde bij sterrenregen Slager met Ster 2015-2016

Evenementen

Het dak ging er net niet af bij de uitreiking van de sterren in het Hart van Holland in Nijkerk. Die ‘dreiging’ kwam overigens niet van de rukwinden buiten; binnen sidderde de top van de ambachtelijke slagerij van Nederland in afwachting van de bekendmaking. Twaalf bedrijven werden gekwalificeerd als omfietswinkel en maar liefst 31 slagerswinkels sleepten sterren binnen bij de competitie Slager met Ster 2015-2016. Daar zijn dit jaar vijf 3-sterrenwinnaars bij.

Uitzinnige vreugde bij sterrenregen Slager met Ster 2015-2016
Slagerij Poleij nam drie sterren mee naar huis. Foto: Koos Groenewold

Zelfs een enkele sportieveling die vooraf wist geen sterren te winnen, was er toch. De motivatie om mee te doen met Slager met Ster zit in het willen verbeteren van het bedrijf en het team. Als dat even niet lukt, betekent het niet dat er geen ‘hoop’ meer is.

‘Groei is mogelijk’, verwoordde de presentatrice van de avond, Corine Boon, het. Geen verliezers dus!
Boon, bekend als presentatrice van het RTL-programma Van Slager tot Chef, bekende de zaal dat zij dankzij haar goede slager Simon Raa in Wormerveer, weer vlees is gaan eten. En nu ze het tv-programma maakt is zij ‘sinds deze zomer een beetje verliefd geworden op alle slagers van Nederland’. ‘Jullie zijn binnenste buiten gekeerd, van kleding en doekjes op de toonbank tot personeel dat te laat kwam. En jullie zijn heel ver gekomen. Daarom zitten jullie hier. Misschien moet je er eentje inleveren, misschien krijg je er eentje bij, maar jullie zijn er.’

Hoofdredacteur van Vleesmagazine Marijke Buijs. Foto: Koos Groenewold

Hoofdredacteur van Vleesmagazine Marijke Buijs. Foto: Koos Groenewold

Dat beaamde hoofdredacteur Marijke Buijs van Vleesmagazine in haar welkomstwoord. ‘Deze zaal kent alleen maar winnaars. Wat fijn dat jullie er zijn! Laat Nederland maar weten dat hier de top verzameld is. Om hier te zitten moet je een topprestatie hebben geleverd. En na vanavond niet achterover gaan leunen, nu gaat het juist beginnen. Met een goede decembermaand voor de boeg.’

Dat het deelnemersveld dit jaar wat kleiner was in 2014, vonden de aanwezige slagers jammer, zo gaven ze aan. Behalve een competitie met zichzelf vinden de deelnemers het een uitdaging de competitie met elkaar aan te gaan.

Winnaars 2014

Tijdens de sterrenregen deden Hubert en Franny van Linschoten van Keurslager Van Linschoten uit Kralingen op het podium uit de doeken wat het effect is geweest van het winnen van drie sterren. En hoe de aanloop daarnaar toe bij hen eruit zag.

Van Linschoten won in 2014 drie sterren. Dit jaar vieren zij een jubeljaar: een jaar om te genieten van de oogst, zonder deelname. Van een braakliggend jaar en rust is overigens allerminst sprake. Hubert: ‘We hebben nog nooit zo hard gewerkt als dit jaar.’

Franny en Hubert van Linschoten samen met presentatrice Corine Boon. Foto: Koos Groenewold

Franny en Hubert van Linschoten samen met presentatrice Corine Boon. Foto: Koos Groenewold

De ondernemers grepen 2015 namelijk aan om ‘de buurman’ erbij te kopen en de zaak volledig te verbouwen en uit te breiden. ‘Als je die sterren hebt, wil je het nog weer beter doen voor de klanten. Daarom hebben we de zaak aangepakt. Niks is leuker dat de klant komt vertellen hoe lekker ze hebben gegeten. Ons motto is: altijd je uiterste best doen, daar hebben de klanten recht op.’ Franny vult aan: ‘En je medewerkers ook!’

Zij vervolgt: ‘Je moet uitbaten dat je winnaar kunt worden, je kunt het niet opnieuw doen, dus maak er vooraf een feestje van, voor de klanten en het personeel, óm te winnen. Houd het gezellig.’

‘We stonden vorig jaar op het podium en wonnen drie sterren. Iedereen denkt dat je alleen maar sterren kunt winnen met een nieuwe winkel, maar onze winkel was vijftien jaar oud. Dat wil ik toch even zeggen. Hoeveel bevestiging heb je dan nog nodig om de buurman op te kopen en de winkel uit te breiden.’

 

Reageer op dit artikel