nieuws

Nederlandse Young Butchers: ‘Gewoon mes erop en gaan!’

Evenementen

Halverwege de International Young Butchers’ Competition zijn Kristian Grooten en Johannes Augustinus vol vertrouwen. ‘Alle drie de onderdelen zijn tot dusver goed gegaan’, vertelt Grooten. ‘Het kan niet beter’, vult Augustinus aan. ‘Het gaat zelfs beter dan tijdens de training. Dat zou wel door de spanning komen, alles heeft nu de juiste timing.’

Nederlandse Young Butchers: ‘Gewoon mes erop en gaan!’
Karin Stegeman

Naast het Nederlands team doen de landenteams van Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk en Engeland mee aan de International Young Butchers’ Competition 2015 bij SVO in Houten. Wie de grootste concurrent van ons team is weten Grooten en Augustinus niet. Grooten: ‘Misschien Zwitserland, hun producten zagen er wel goed uit hoorde ik.’ ‘Ik let tijdens de wedstrijd niet op de anderen. Dat is ook niet belangrijk, je moet het toch zelf doen’, reageert Augustinus nuchter.

Onderdelen

De beide jongens zagen het meeste op tegen het onderdeel: vervaardigen van twee keukenklare producten. ‘Dat hebben we gelukkig net gehad en het ging goed’, vertelt Grooten met een glimlach. Opvallend was dat meerdere kandidaten als deel van een product een gevlochten matje hadden van vetspek met prei. Ook Augustinus heeft zo’n matje gemaakt. ‘Dat is puur toeval. Maar die matjes zie je eigenlijk elk jaar wel terug komen in de wedstrijd.’

Uitbenen

Grooten: ‘Ik kijk het meeste uit naar het uitbenen. Dat is één van mijn favoriete onderdelen.’ Augustinus knikt instemmend tijdens de uitspraak van zijn collega. ‘Ja, uitbenen is wel het mooiste onderdeel. Dat gaat als het goed is vanzelf. Daar hoef je niet bij na te denken. Gewoon mes erop en gaan!’

Reageer op dit artikel