nieuws

Nederlands team telt af tot International Young Butchers’ Competition

Evenementen

Nog maar zes dagen en dan treden ze in het strijdperk namens Nederland. Maandag 21 en dinsdag 22 september nemen Kristian Grooten en Johan Augustinus en reservekandidaat Wiebe Mulder deel aan de International Young Butchers’ Competition (IYBC). Deze de internationale vakwedstrijd voor slagers onder de 25 jaar heeft plaats bij SVO in Houten.

Nederlands team telt af tot International Young Butchers’ Competition
KNS

Op maandag 21 september start de wedstrijd voor de zes landenteams. Tijdens zes verschillende onderdelen tonen de kandidaten hun slagersvaardigheden op het gebied van ‘Maken en presenteren van grill- en barbecuespecialiteiten’ en ‘Vervaardigen van twee keukenklare producten’. Op dinsdag 22 september wordt op de Slavakto in de Jaarbeurs Utrecht bekendgemaakt welk land de nieuwe Europese kampioen is. Op dit moment wordt hard getraind om ervoor te zorgen dat Nederland zijn titel prolongeert. Maar liefst vier jaren achter elkaar heeft het Nederlandse team de IYBC gewonnen.

Nederlands team

Het Nederlandse team bestaat uit Kristian Grooten en Johan Augustinus en reservekandidaat Wiebe Mulder. Kristian werkt bij Uw Slager Dijkstra in Nieuw-Weerdinge. Johan is werkzaam bij Versplein Augustinus in Tiel. Wiebe werkt bij Keurslager Van der Laan in Dwingeloo. In aanloop naar de vakwedstrijd heeft het Nederlands team twintig keer getraind om de strijd met de andere jonge slagers aan te gaan.

IBC

Elk jaar wordt de International Young Butchers’ Competition georganiseerd door één van de leden van de International Butchers’ Confederation (IBC). Dit jaar is de Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie (KNS) voor de derde keer gastvrouw voor deze internationale vakwedstrijd. Naast het Nederlands team doen de landenteams mee van Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk en Engeland. Op 21 en 22 september vindt de wedstrijd plaats bij SVO in Houten.

Wedstrijdonderdelen

De wedstrijd bevat de volgende wedstrijdonderdelen:

  • Uitbenen, verdelen, vliezen en sorteren van een runderstomp
  • Het maken van een soepterrine, hartige taart of galantine
  • Vervaardigen van een gevuld braadstuk of gevulde rollade
  • Maken en presenteren van grill- en barbecuespecialiteiten
  • Vervaardigen van twee keukenklare producten
  • Het bereiden en presenteren van een hoofdgerecht met kip
Reageer op dit artikel