nieuws

Fotoreportage: International Young Butchers’ Competition

Evenementen

Bij SVO in Houten is vandaag, maandag 21 september, de International Young Butchers’ Competition van start gegaan. Namens Nederland gaan Kristian Grooten en Johan Augustinus de strijd aan.

Fotoreportage: International Young Butchers’ Competition
Producten gemaakt door Johan Augustinus. Foto: Karin Stegeman

Het Nederlandse team bestaat uit Kristian Grooten en Johan Augustinus en reservekandidaat Wiebe Mulder. Kristian werkt bij Uw Slager Dijkstra in Nieuw-Weerdinge. Johan is werkzaam bij Versplein Augustinus in Tiel. Wiebe werkt bij Keurslager Van der Laan in Dwingeloo. In aanloop naar de vakwedstrijd heeft het Nederlands team twintig keer getraind om de strijd met de andere jonge slagers aan te gaan. Naast het Nederlands team doen de landenteams mee van Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk en Engeland.

Onderdelen

De deelnemende landen nemen het tijdens de International Young Butchers’ Competition tegen elkaar op op de volgende onderdelen:

  • Uitbenen, verdelen, vliezen en sorteren van een runderstomp
  • Het maken van een soepterrine, hartige taart of galantine
  • Vervaardigen van een gevuld braadstuk of gevulde rollade
  • Maken en presenteren van grill- en barbecuespecialiteiten
  • Vervaardigen van twee keukenklare producten
  • Het bereiden en presenteren van een hoofdgerecht met vlees

Vlees 2015

Vanochtend stond het maken en presenteren van grill- en barbecuespecialiteiten op het programma. Vanmiddag en morgen komt de rest van de onderdelen aan bod. Morgen, dinsdag 22 september, om 16.00 uur vindt tijdens Vlees 2015 op de Slavakto de prijsuitreiking plaats. Vleesmagazine volgt de strijd op de voet.

Reageer op dit artikel