nieuws

Familiebedrijf Weidenaar kampioen van Friesland op Slavakto 2015

Evenementen

De worstmakers van Weidenaar maken het weer waar. Met alle ingezonden producten waaronder uiteraard de turf gerookte droge worst zijn ze provinciekampioen van Friesland geworden tijdens de vakwedstrijd van de Slavakto 2015.

Familiebedrijf Weidenaar kampioen van Friesland op Slavakto 2015
Afbeelding: Familiebedrijf Weidenaar

Directeur Lieuwe Weidenaar kon helaas niet bij de prijsuitreiking aanwezig zijn; hij werd vertegenwoordigd door Jouke Jongsma, commercieel manager, en Marcus Weidenaar, de vader van Lieuwe. Met trots namen de heren de prijzen in ontvangst, want naast provinciekampioen ontving het familiebedrijf ook acht oorkondes. De Boerenmetworst, Boerenleverworst, Weidenaartjes (snackworst), Friese turf gerookte worst, Rookworst en de Boterhamworst kregen het predicaat goud met ster. Dit is het hoogst haalbare resultaat tijdens de wedstrijd. De Runder-rookvlees, Grillworst met kaas en de Drentse droge worst werden met goud bekroond. Marcus Weidenaar was in de Utrechtse Jaarbeurs zichtbaar trots op het familiebedrijf dat inmiddels in handen is van zijn zoon.

Heus record

Met maar liefst 2284 inzendingen voor de ambachtelijke vakwedstrijden kan de Slavakto spreken van een heus record. Nooit eerder werden zo veel producten ingezonden voor de vakwedstrijden. ‘Als organisatie zijn we erg blij met dit geweldige aantal inzendingen, een record! Het laat zien hoeveel enthousiasme en passie de ondernemers en hun medewerkers hebben die dag in, dag uit met dit prachtige ambacht bezig zijn’, aldus Wim van den Brink, voorzitter van stichting Slavakto.

Scherp blijven

‘Het belang van meedoen aan wedstrijden is groter dan winnen. Niks is vanzelfsprekend, we moeten scherp blijven op de kwaliteit van onze producten. Dat kunnen wij niet alleen zelf beoordelen daar hebben we ook andere mensen zoals bijvoorbeeld een vakjury van de Slavakto voor nodig. Natuurlijk ben ik super trots en blij dat we ook dit jaar weer kampioen zijn geworden en deze keer van ons eigen Fryslân. Een top resultaat waardoor we met veel vertrouwen weer verder kunnen bouwen aan ons bedrijf’, aldus Lieuwe Weidenaar.

Reageer op dit artikel