nieuws

Keurslagerij Horst opnieuw winnaar Spare Ribs Trophy

Evenementen

Marco en Yvonne Jurriëns van Keurslagerij Horst uit Epe zijn winnaar geworden van de Spare Ribs Trophy. Uit handen van jury-voorzitter Marcus Polman, kregen zij de felbegeerde prijs.

Keurslagerij Horst opnieuw winnaar Spare Ribs Trophy
Team Slagerij Horst. Foto: KNS

Voor de tweede keer in hun loopbaan winnen Marco en Yvonne Jurriëns de Spare Ribs Trophy. In 2011 namen ze voor het eerst deel aan de wedstrijd. Slechts één jaar later mochten ze de prijs voor het eerst in ontvangst nemen. ‘We hebben het recept door de jaren heen niet aangepast. Wat goed is, is goed’, beredeneert Marco logisch. ‘Het is een pure sparerib met een echt vleessmaak. Zonder tierelantijnen. Het vlees moet bij een goede spare rib van het bot vallen. En dat doet het bij ons’, vult Yvonne met een glimlach aan.

Juryrapport

Het juryrapport is lovend over de spareribs van Keurslagerij Horst. Marcus Polman vertelt: ‘De winnende spareribs van Keurslager Horst was alleen al een lust voor het oog. Mals vlees en een heerlijke vleessmaak. Met deze rib maak je iedereen blij. Alle smaakpapillen worden geprikkeld.’ Toch was het verschil met de nummer twee Slagerij Hein Swolfs uit Goirle en nummer drie Scharrelslagerij ’t Oude Ambacht uit Den Haag maar klein. ‘De top drie was erg close. Het ging om kleine verschillen, het werd dan ook echt decimalenwerk.’

Binnenhof

De winnende spareribs in de Spare Ribs Trophy van Keurslager Horst worden ook geserveerd op de Binnenhof barbecue in Den Haag op 2 juli. De laatste kamerdag van Politiek Den Haag wordt zoals gebruikelijk afgesloten met een barbecue in de binnentuin van Nieuwspoort en Binnenhof. De Binnenhof barbecue is een initiatief van de Nederlandse vlees- en pluimveesector. De Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie levert met deze ambachtelijke slagers-spareribs een bijdrage aan dit evenement.

Reageer op dit artikel