nieuws

Duitse producenten stellen hun levensmiddelen voor

Evenementen

Acht Duitse levensmiddelenproducenten komen van maandag 22 t/m vrijdag 26 juni naar Nederland om hun producten voor te stellen aan potentiële Nederlandse afnemers.

Duitse producenten stellen hun levensmiddelen voor

Naast individuele kennismakingsgesprekken op locatie vindt er op dinsdag 23 juni van 9:30 tot 12:30 uur in het Miele Culinary Institute in Vianen een gezamenlijke productpresentatie met proeverij plaats. De handelsreis wordt georganiseerd door de Duits-Nederlandse Handelskamer (DNHK) in opdracht van het Duitse ministerie voor voedingsmiddelen en landbouw (Bundesministerium für Ernährung und Landwirtschaft, BMEL).

Biologisch producten
‘Nederland importeert jaarlijks voor een kleine 5 miljard euro aan levensmiddelen uit Duitsland – voornamelijk melkproducten, deegwaren, zoetwaren, vlees- en graanproducten’, zegt Andrea Fangmeyer, die de handelsreis namens de DNHK begeleidt. Veel interesse is er volgens Fangmeyer ook voor het voortdurend groeiende aanbod van biologische producten uit Duitsland. Vrijwel alle producenten die aan deze handelsreis deelnemen hebben dan ook biologische producten in hun assortiment.

Aanbod
Het aanbod van de deelnemende bedrijven loopt uiteen van vruchtensappen, confituren en kant-en-klare taarten tot en met vleeswaren, thee, gekleurde slagroom en exclusieve rijstsoorten. Nederlandse inkopers en andere geïnteresseerden hebben op 23 juni in Vianen de mogelijkheid om deze producten te proeven en met de producenten in gesprek te komen.

Reageer op dit artikel