Vleesmagazine 8 | december 2021

Vlees 8-2021

Dit nummer van Vleesmagazine verschijnt 10 december. Het thema is trends. Abonnees ontvangen het magazine en kunnen alle artikelen hier online lezen. Nog geen abonnee? Sluit dan een abonnement af!

ACTUEEL

  • SVO vakopleiding food
  • Uit de branche
  • De eiwittransitie belicht
    Waar gaat het naartoe?

DE SLAGERIJ

  • ‘Smaak en kwaliteit boven alles’
    Het exclusieve assortiment van Slagerij De Leeuw
  • ‘Niet lullen, maar vullen’
    Rotterdamse Indoworst van chef Perry en slager Paul
  • Slagers over... het slagersvak

VAKTECHNIEK

  • Recept: Viaanse stoofschotel
  • Recept: 3D-rollette in crépinette

VEEHOUDERIJ

  • De Rolls Royce onder de kalkoenen
    Slager Willem Boon neemt met minder geen genoegen

INDUSTRIE

  • De nieuwe hygiënecode
    Aan de slag met de nieuwe regels

ONDERNEMEN

  • Consumentengedrag in kaart gebracht
    Ontwikkelingen in de versbranche
  • Column Wouter van de Veen
  • Rondvraag: kwaliteitskip
  • Boeken
In deze editie
Ambacht is kracht

Ambacht is kracht

Het vleesvee zelf uitzoeken bij de boer deed mijn vader al sinds ik een klein jochie was. Het uitbenen en uitsnijden is mij met de paplepel ingegoten. Daarna komt het proces om het hele dier te verwaarden tot prachtige producten, zoals de perfecte worst, om deze in onze winkels te presenteren. Slachten leerde ik in Diepenheim, waar ik graag een vrije...

De belangstelling voor kwaliteitskip groeit

De belangstelling voor kwaliteitskip groeit

Steeds meer consumenten kiezen voor kwaliteitskip. De slager kan hier als ambachtelijk specialist z’n meest veelzijdige voordeel mee doen. Hij kan inspireren, vertellen over de herkomst en niet alleen de beste kip, maar ook ongelofelijk veel lekkere gerechten en maaltijden neerzetten. Voor extra inspiratie delen vier leveranciers van smaakmakers hun...

Aan de slag met de  nieuwe hygiënecode

Aan de slag met de nieuwe hygiënecode

Vanaf oktober 2021 is de nieuwe hygiënecode voor slagersbedrijven verplicht. Op het eerste gezicht ziet de code er eenvoudig uit, maar als je goed leest zie je dat er veel nieuwe eisen zijn bijgekomen. Een inhaalslag om bij te blijven in een snelgroeiende sector.

Vooruit kijken

Vooruit kijken

Vooruitkijken, dat doen we traditioneel aan het einde van een jaar. Wat zal het nieuwe jaar ons brengen, welke trends zetten door of komen eraan? Maar dit jaar heb ik er moeite mee.

Groot Spaans assortiment bij Slagerij De Leeuw

Groot Spaans assortiment bij Slagerij De Leeuw

Ibéricoham, gerijpt kalfsvlees, huisgemaakte boeuf bourguignon van Galicisch rund en truffels in de toonbank; bij Slagerij De Leeuw in Amsterdam kom je voor het exclusieve assortiment. Als het aan eigenaar Arno Veenhof ligt, durven meer slagers die keuze te maken.

In gesprek met elkaar

In gesprek met elkaar

In ieder nummer van Vleesmagazine schrijven twee columnisten over één onderwerp, vanuit hun eigen expertise en ervaring. Franny van Linschoten en Christiaan Verkuijl buigen zich dit keer over het slagersvak.

Viaanse stoofschotel

Viaanse stoofschotel

Hans de Goeij is eigenaar van Traiteurslagerij de Goeij in Vianen. Sinds 2020 is hij branche erkende meesterslager. Naast verse vleesspecialiteiten, ambachtelijke vleeswaren en worst uit eigen worstmakerij verkoopt De Goeij verse maaltijden uit eigen keuken, zoals deze eenvoudig te bereiden Viaanse ovenschotel.

‘Opleiding Traiteur heeft de kok in mij wakker gemaakt’

‘Opleiding Traiteur heeft de kok in mij wakker gemaakt’

Arie Bakker (20) was bezig met een opleiding robotica toen corona zijn intrede deed. Omdat hij tijd over had, werkte hij veel bij Meesterslager Arie Bakker, de slagerij van zijn vader in Alblasserdam. Zo ontdekte Arie dat hij verder wil in het slagersvak.