Vleesmagazine 5 | Augustus 2022

Het nieuwe nummer van Vleesmagazine verschijnt 30 augustus. Het thema is productontwikkeling. Abonnees ontvangen het magazine en kunnen alle artikelen hier online lezen. Nog geen abonnee? Sluit dan een abonnement af!
|
In deze editie
- Redactioneel
ACTUEEL
- Flinke stijging vleesprijzen
- Uit de branche
- Vaess anticipeert op wensen klant
‘Je moeten blijven innoveren’
DE SLAGERIJ
- Slagers over.. Recepturen
- Van keurmeester naar slager
‘Voor goed vlees hoef je de grens niet over’
VAKTECHNIEK
- Column Meneer Wateetons
Zwarte magie - Jan Nederhoed
Tips en tricks voor Slavakto-vakwedstrijden - Recept Paul van Trigt
Katenspek - Opleiding Meester Worstmaker
‘Je producten moeten vakmanwaardig zijn’
ONDERNEMEN
- SVO
‘Overstap van bank naar slagerij goede zet’ - Voedselveilig werken
Goede voorbereiding, minder stress - Column Carla van Eijk
- Rondvraag: Productontwikkeling
- Boeken
In deze editie
Voedselveilig werken
De vakmensen van FoodBase geven informatie over de verschillende ontwikkelingen binnen de versbranche. Dit keer vertelt hygiëne-adviseur Henk van Liempd hoe je met een personeelstekort of wisselend personeelsbestand de hygiëne binnen jouw bedrijf op pijl houdt.
Diversiteit is een complex verandervraagstuk voor een bedrijf
Diversiteit en inclusie zijn actuele onderwerpen. Denk aan Black lives matters, #metoo en de zwartepietendiscussie. Ook op de werkvloer. Steeds meer bedrijven vinden diversiteit belangrijk. Maar hoe ga je met dit onderwerp aan de slag? Het boek De Inclusiemarathon, het Managementboek van het jaar 2022, kan hierbij helpen.
Vaess anticipeert op wensen van de klant
Vorig jaar voerde het toenmalige Vaessen-Schoemaker als onderdeel van een rebranding een naamswijziging door. Het 76-jarige bedrijf ging voortaan door het leven als Vaess. Wat heeft geleid tot het succes – dat tot de dag van vandaag voortduurt – van dit voedingsingrediëntenbedrijf?
Innovaties
Ik ken geen slager die er niet mee bezig is. Slagers zijn altijd op zoek naar innovaties voor hun klanten. Op zoek naar een andere manier van uitsnijden, voorgegaarde producten en vooral naar lekkere – liefst gezonde – kant-en-klaarmaaltijden.
Carry van Rooij: van keurmeester naar slager
In het Noord-Brabantse dorp Budel ligt de slagerij van Carry en Mandy van Rooij. Transparantie, voedselveiligheid, duurzaamheid en kwaliteit staan er centraal. En niet te vergeten de persoonlijke service. “Maatwerk vinden we belangrijk.”
Epos en slagers maken er samen een feestje van
De Epos Foodtruck is een echte eyecatcher. In de wagen zitten een warmhoudoven, twee koelkasten, koekenpannen, braadpannen en soeppannen. “Kortom, alles wat je nodig hebt om een demo te geven. En we komen naar jouw winkel!”
Zwarte magie
Kijk, het is echt niet zo dat ik als notoir vleesweter elke avond een worst of gehaktbal met vette jus op mijn bord heb. En ik heb vegetariërs en veganisten onder mijn beste kennissen. Wat tijdens etentjes van met name die laatste wel vaak het probleem is, is het gebrek aan umami.
Epos zomerrecepten
Epos inspireert de slager met allerlei recepten, zoals deze zomerrecepten voor Duitse Kartoffel Rauwkostsalade en Provence burger.
Katenspek
Katenspek is volgens overlevering ontstaan in de deelstaat Schleswig-Holstein in Noord-Duitsland. Met name op kleine eenvoudige boerderijtjes, ook wel ‘katen’ genoemd, ontstond het katenspek.
Slavakto: op 4 en 5 oktober de wereld aan je voeten
Invloeden van over de grenzen razen in de markt voorbij. Slavakto brengt je die wereld aan ontwikkelingen dichterbij. Het event in Utrecht draait dit jaar namelijk volledig om innovatieve trends, internationale smaakmakers en ondernemerschap.