Vleesmagazine 5 | augustus 2021

Vleesmagazine 5-2021

Dit nummer van Vleesmagazine verschijnt 20 augustus. Het thema is apparatuur. Abonnees ontvangen het magazine en kunnen alle artikelen hier online lezen. Nog geen abonnee? Sluit dan een abonnement af!

In deze editie

Actueel

  • SVO vakopleiding food
  • Nieuws in beeld
  • Uit de branche
  • ‘Positieve sfeer in slagersland’
    Interview met nieuwe KNS-voorzitter Koos van Essen

De slagerij

  • Nieuwe zaak met nieuwe apparatuur
    ‘De vitrine is ons pronkstuk’
  • ‘Álles wat ze hier maken is lekker’
    Het favoriete vlees van chef Sharon de Miranda
  • Slagers over... apparatuur

Vaktechniek

  • Recept: Mexicaanse kalfstaart
  • Recept: Zulttimbaaltjes van kalfswang met truffelgelei

Veehouderij

  • Lakenvelder Boerderij Boterhuisvelder
    Decoratieve koe levert fantastisch vlees

Industrie

  • Vion over duurzame inzetbaarheid
    ‘Weg van het containerbegrip en heel concreet’
  • De nieuwe klimaatwet
    ‘Wacht niet met investeren in duurzaamheid’

Ondernemen

  • Column Jan Nederhoed
  • Financieel
  • Wetgeving
  • Rondvraag: apparatuur
  • Boeken
In deze editie
Johan Derksen

Johan Derksen

Als voetbalfan had ik me echt verheugd op het EK Voetbal dat deze zomer plaatsvond. Zo’n seizoenkaart bij FC Groningen is natuurlijk hartstikke leuk, maar het echt serieuze werk zou toch plaats gaan vinden op het podium van het Europese Kampioenschap. Daar komen de grote namen voorbij en laten ze zich van hun beste kant zien. Tenminste, dat dachten...

De perfecte match tussen apparatuur en ambacht

De perfecte match tussen apparatuur en ambacht

Hoe beter je je apparatuur inzet, hoe meer het oplevert. Dat geldt voor snelheid, precisie, hygiëne en al die andere zaken rond vleesverwerking. Het is een kwestie van communicatie tussen de verschillende technische onderdelen en vooral een kwestie van openstaan voor wensen, kansen en (nieuwe) mogelijkheden.

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden

Uiterlijk op 1 augustus 2022 moet Nederland de richtlijn2019/1152 van het Europees Parlement en de Raad van 20 juni 2019 betreffende transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden (hierna: ‘de richtlijn’) hebben geïmplementeerd. Deze is in het leven geroepen om de arbeidsvoorwaarden te verbeteren en minimumrechten aan elke werknemer in de Europese...

Handwerk

Handwerk

“Zelf ga ik mijn winkel vanaf februari volgend jaar ook verbouwen. Zo eens in de tien à vijftien jaar is dat nodig. Vroeger kon je misschien veertig jaar met dezelfde winkel doen, maar die tijd is voorbij.” Dat vertelt Koos van Essen, de nieuwe voorzitter van de KNS.

Koos van Essen volgt Ad Bergwerff op als voorzitter KNS

Koos van Essen volgt Ad Bergwerff op als voorzitter KNS

Toen hij zitting nam in het bestuur van branchevereniging KNS (Koninklijke Nederlandse Slagers), had hij al de ambitie om op termijn voorzitter te worden. Koos van Essen windt er geen doekjes om. Als hij zich ergens voor inzet, dan graag aan het roer.

Gouden handen

Gouden handen

De handen van de slager zijn al zo lang als het ambacht bestaat gegeseld door de kou, vermoeid door het mes en stram en stijf. Slagershanden zijn als een eeuwenoud cliché. Hoewel deze gouden handen in tegenwoordige tijden worden geholpen, en soms zelfs vervangen, door glimmende, roestvrije apparaten.

Nieuwe zaak met nieuwe apparatuur voor Poelier Verhoef

Nieuwe zaak met nieuwe apparatuur voor Poelier Verhoef

Poelier Verhoef is in Tiel inmiddels een begrip. Dit voorjaar stak de eigenaar, slager Anton de Heus, de Waal over. Hij opende een tweede zaak in Beneden-Leeuwen. De gloednieuwe vitrine is de grote blikvanger. “Vanzelfsprekend”, aldus de slager. “De vitrine is core business.”