Vleesmagazine 4 | juni 2022

Vleesmagazine 4-2022 cover

Het nieuwe nummer van Vleesmagazine verschijnt 28 juni. Het thema is interieur en koeling. Abonnees ontvangen het magazine en kunnen alle artikelen hier online lezen. Nog geen abonnee? Sluit dan een abonnement af!

Neem een abonnement

In deze editie

  • Redactioneel

ACTUEEL

  • Uit de branche
  • Koel, koeler, koelst
    Interview met koelingexpert Bernadet Koops

DE SLAGERIJ

  • Amerikaanse sferen in Diemen
    ‘Qua inrichting kunnen we hier nog wat leren van de Amerikanen’
  • SVO
    ‘Bij onze slagerij doen we alles zelf’
  • Slagerij ’t Stokpaardje
    Onderscheidt zich met kwalitatief gevogelte
  • Slagers over Winkelinrichting

VAKTECHNIEK

  • Column Meneer Wateetons
    Friquandelle
  • Fuet met hazelnoot
    Winnende worst van Ronnie Poeste
  • Landjäger van Paul van Trigt
  • Boeren BBQ inspireert slagers
    ‘Dit vind ik echt vernieuwend’

INDUSTRIE

  • IFFA 2022
    Euforie en innovatieve hoogstandjes

ONDERNEMEN

  • Aanschaf nieuwe koeling
    Wat zijn de wettelijke richtlijnen?
  • Column Jan Nederhoed
  • Rondvraag Winkelinrichting anno 2022
  • Boeken
In deze editie
Nieuwe inrichting biedt voor elke klant wat wils

Nieuwe inrichting biedt voor elke klant wat wils

Een gloednieuwe winkel, waar ruimte is voor traditionele producten en gemaksproducten, waarmee bestaande en nieuwe klanten kunnen worden bediend. Dat was de wens van keurslager Hans van der Burg uit Geldermalsen. Integral Interieur verzorgde de inrichting van de slagerij.

Degens’ Boeren BBQ inspireert slagers

Degens’ Boeren BBQ inspireert slagers

Op 10 mei organiseerde kruiden- en specerijenleverancier Degens de derde editie van de Boeren BBQ in Enspijk, om slagers en andere versspecialisten te inspireren.

IFFA 2022: Euforische stemming en innovatieve hoogstandjes

IFFA 2022: Euforische stemming en innovatieve hoogstandjes

Ongeveer 50.000 bezoekers uit 129 landen reisden tussen 14 en 19 mei naar Frankfurt voor IFFA 2022, de grootste internationale vakbeurs voor vleesverwerking en alternatieve proteïnen. De organisatie en de exposanten blikken terug op een succesvolle editie. “Het was ongekend.”

Winkelinrichting anno 2022

Winkelinrichting anno 2022

De inrichting van slagerijen is de afgelopen jaren behoorlijk veranderd. Door corona en personeelstekorten is er meer ruimte voor zelfbediening. De vraag naar luxe en ambachtelijke producten zorgt ervoor dat rijpingskasten steeds prominenter aanwezig zijn. En voor het gemak van slager en klant is er de afhaalslagerij.

Praatjes

Praatjes

Zoals veel mannen (en vrouwen) ben ik geen fan van interactie in de supermarkt. Ik maak dankbaar gebruik van zelfbediening, zelfscankassa’s en ik zoek zelf de moeilijk vindbare producten. D

Zeventig jaar Nederlandse eetcultuur

Zeventig jaar Nederlandse eetcultuur

Zeventig jaar Nederlandse eetcultuur is een heerlijk boek voor iedereen die van Nederlandse geschiedenis, eten en tijdschriften houdt. Ik val in alle categorieën, maar de eerste twee zijn het belangrijkst.

Bernadet Koops van Koeltechnisch Buro Midden Nederland: ‘Afdekking en een centrale koelinstallatie brengen energieverbruik omlaag’

Bernadet Koops van Koeltechnisch Buro Midden Nederland: ‘Afdekking en een centrale koelinstallatie brengen energieverbruik omlaag’

Wat zijn trends in koeltechniek? Wat kunnen we verwachten met betrekking tot koudemiddelen? Met welke uitdagingen kampt de koelbranche? Bernadet Koops, afgestudeerd koelmonteur en vertegenwoordiger bij familiebedrijf Koops Koeltechnisch Buro Midden Nederland beantwoordt deze vragen.

Gezocht: tegen ‘elke’ prijs!

Gezocht: tegen ‘elke’ prijs!

Het lijkt wel of elk bedrijf in Nederland op dit moment medewerkers zoekt. In iedere branche en op elk niveau is schaarste aan arbeidskrachten, hetgeen in sommige gevallen ontwrichtend werkt. Met als schrijnend voorbeeld onze nationale luchthaven Schiphol.

Maak het leuk

Maak het leuk

Dankzij het feit dat ik ambassadeur van de KNS mag zijn, bezoek ik veel slagerijen. Het is mooi en interessant om te zien hoe collega’s omgaan met de dagelijkse beslommeringen die het werken in de slagerij en de hele vleessector met zich meebrengen.

‘Bij onze slagerij doen we alles zelf’

‘Bij onze slagerij doen we alles zelf’

Nina Markus (22) had net een baan in een hotel, toen corona toesloeg. Ze wilde niet thuiszitten en ging aan de slag bij het familiebedrijf, Slagerij van Meurs in Reeuwijk. Dat beviel zo goed, dat ze is gebleven. Ze is nu bezig met de opleiding Slager van SVO vakopleiding food.