Vleesmagazine 4 | juni 2022

Vleesmagazine 4-2022 cover

Het nieuwe nummer van Vleesmagazine verschijnt 28 juni. Het thema is interieur en koeling. Abonnees ontvangen het magazine en kunnen alle artikelen hier online lezen. Nog geen abonnee? Sluit dan een abonnement af!

Neem een abonnement

In deze editie

  • Redactioneel

ACTUEEL

  • Uit de branche
  • Koel, koeler, koelst
    Interview met koelingexpert Bernadet Koops

DE SLAGERIJ

  • Amerikaanse sferen in Diemen
    ‘Qua inrichting kunnen we hier nog wat leren van de Amerikanen’
  • SVO
    ‘Bij onze slagerij doen we alles zelf’
  • Slagerij ’t Stokpaardje
    Onderscheidt zich met kwalitatief gevogelte
  • Slagers over Winkelinrichting

VAKTECHNIEK

  • Column Meneer Wateetons
    Friquandelle
  • Fuet met hazelnoot
    Winnende worst van Ronnie Poeste
  • Landjäger van Paul van Trigt
  • Boeren BBQ inspireert slagers
    ‘Dit vind ik echt vernieuwend’

INDUSTRIE

  • IFFA 2022
    Euforie en innovatieve hoogstandjes

ONDERNEMEN

  • Aanschaf nieuwe koeling
    Wat zijn de wettelijke richtlijnen?
  • Column Jan Nederhoed
  • Rondvraag Winkelinrichting anno 2022
  • Boeken
In deze editie
Nieuwe inrichting biedt voor elke klant wat wils

Nieuwe inrichting biedt voor elke klant wat wils

Een gloednieuwe winkel, waar ruimte is voor traditionele producten en gemaksproducten, waarmee bestaande en nieuwe klanten kunnen worden bediend. Dat was de wens van keurslager Hans van der Burg uit Geldermalsen. Integral Interieur verzorgde de inrichting van de slagerij.

Slagerij ’t Stokpaardje onderscheidt zich met gevogelte

Slagerij ’t Stokpaardje onderscheidt zich met gevogelte

Een groot deel van het assortiment van slagerij ’t Stokpaardje in ’s-Hertogenbosch van Ted Steenbergen bestaat uit scharrelkip- en gevogelteproducten van Scheria. “In de verkoop naar de klant kun je een goed verhaal vertellen: het is vers, smaakvol en antibioticavrij vlees.”

Landjäger

Landjäger

Landjäger, in enkel- en meervoud, betekent letterlijk ‘landjager(s)’. Dit was oorspronkelijk de bereden politie in Zuid-Duitse provincies. Landjäger is een gedroogde worst die traditioneel in Zuid-Duitsland, Zwitserland, Vorarlberg en de Elzas gemaakt en gegeten wordt.

Degens’ Boeren BBQ inspireert slagers

Degens’ Boeren BBQ inspireert slagers

Op 10 mei organiseerde kruiden- en specerijenleverancier Degens de derde editie van de Boeren BBQ in Enspijk, om slagers en andere versspecialisten te inspireren.

IFFA 2022: Euforische stemming en innovatieve hoogstandjes

IFFA 2022: Euforische stemming en innovatieve hoogstandjes

Ongeveer 50.000 bezoekers uit 129 landen reisden tussen 14 en 19 mei naar Frankfurt voor IFFA 2022, de grootste internationale vakbeurs voor vleesverwerking en alternatieve proteïnen. De organisatie en de exposanten blikken terug op een succesvolle editie. “Het was ongekend.”

Wettelijke richtlijnen bij aanschaf nieuwe koeling

Wettelijke richtlijnen bij aanschaf nieuwe koeling

Bij een nieuwe koeling denk je al snel aan: welke koelt snel, blijft goed op temperatuur en is energiezuinig? Maar wat tegenwoordig ook belangrijk is: welk koudemiddel wordt gebruikt en wat zijn de veiligheidseisen?

Winkelinrichting anno 2022

Winkelinrichting anno 2022

De inrichting van slagerijen is de afgelopen jaren behoorlijk veranderd. Door corona en personeelstekorten is er meer ruimte voor zelfbediening. De vraag naar luxe en ambachtelijke producten zorgt ervoor dat rijpingskasten steeds prominenter aanwezig zijn. En voor het gemak van slager en klant is er de afhaalslagerij.

Praatjes

Praatjes

Zoals veel mannen (en vrouwen) ben ik geen fan van interactie in de supermarkt. Ik maak dankbaar gebruik van zelfbediening, zelfscankassa’s en ik zoek zelf de moeilijk vindbare producten. D

Zeventig jaar Nederlandse eetcultuur

Zeventig jaar Nederlandse eetcultuur

Zeventig jaar Nederlandse eetcultuur is een heerlijk boek voor iedereen die van Nederlandse geschiedenis, eten en tijdschriften houdt. Ik val in alle categorieën, maar de eerste twee zijn het belangrijkst.

Bernadet Koops van Koeltechnisch Buro Midden Nederland: ‘Afdekking en een centrale koelinstallatie brengen energieverbruik omlaag’

Bernadet Koops van Koeltechnisch Buro Midden Nederland: ‘Afdekking en een centrale koelinstallatie brengen energieverbruik omlaag’

Wat zijn trends in koeltechniek? Wat kunnen we verwachten met betrekking tot koudemiddelen? Met welke uitdagingen kampt de koelbranche? Bernadet Koops, afgestudeerd koelmonteur en vertegenwoordiger bij familiebedrijf Koops Koeltechnisch Buro Midden Nederland beantwoordt deze vragen.