Vleesmagazine 3 | mei 2021

VLEES03_cover

Het eerste gecombineerde nummer van Vleesmagazine en Vlees+ verschijnt 14 mei. Het thema is BBQ. Abonnees ontvangen het magazine en kunnen alle artikelen ook hier online lezen. Nog geen abonnee? Sluit dan een abonnement af!

In deze editie

  • De toekomst van de slagerij
    Welke kansen zien branchevertegenwoordigers?
  • Keurslager van Linschoten uit Rotterdam
    Succesvol met barbecuecatering
    De favoriete slager van Vanja van der Leeden
    ‘Bij Slagerij Vet is alles mogelijk’
  • Maatregelen single use plastics
    Ook versspecialisten krijgen ermee te maken
  • Het ultieme varkensvlees
    Volgens barbecuekoning Jord Althuizen
  • De kweekvleesrace
    Klinkende euro’s voor kweekvleesbedrijven

Rubrieken

  • SVO vakopleiding food
  • In Beeld
  • Uit de Branche
  • Slagers over... barbecue
  • Recept: barbecueworst
  • Recept: Krustenschinken
  • Financieel
  • Column Jan Nederhoed
  • Wetgeving
  • Rondvraag: barbecue
  • Boeken
In deze editie
Groeiende vraag naar verse voorbewerkte groenten van Snijpunt

Groeiende vraag naar verse voorbewerkte groenten van Snijpunt

In het Zuid-Hollandse De Lier is het barbecueseizoen al begonnen. Snijpunt, de specialist in verse voorbewerkte groenten, verwerkt hier wekelijks 100.000 kilo paprika en 35.000 kilo andere verse groenten tot halffabricaat. Een steeds groter deel van de groenten wordt geleverd aan vleesverwerkende bedrijven, die tijdens de zomerperiode vooral veel paprika-...

Samen sterker

Samen sterker

Het beste van twee werelden. Dat doel hadden we voor ogen toen we Vleesmagazine binnen onze uitgeverij erbij kregen. Jarenlang bestonden Vleesmagazine en Vlees+ naast elkaar en hadden beide titels hun eigen sterke kanten. We bedanken daarvoor alle medewerkers bij de vorige uitgever van Vleesmagazine die daar jarenlang met hart en ziel voor gezorgd hebben....

Barbecueworst - saté, curry, tuinkruiden en Jalapeño/cheddar

Barbecueworst - saté, curry, tuinkruiden en Jalapeño/cheddar

Laten we hopen dat de ergste COVID-perikelen straks voorbij zijn, zodat we ons weer kunnen richten op echt leuke dingen, zoals barbecueën. Ik hoef u niet te vertellen dat de barbecueworst nog steeds een wezenlijk onderdeel is van menig barbecueparty.

Drooggezouten Krustenschinken

Drooggezouten Krustenschinken

Een typische klassieker uit de worstmakerijen van Zuid-Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Tsjechië. Het woord Krusten betekent letterlijk ‘met korst omhuld’. Deze korst wordt door de hoge temperatuur tijdens het bakken gecreëerd.

De barbecue gaat weer aan

De barbecue gaat weer aan

Van smakelijk gemarineerde hapjes tot grote stukken vlees en van blikken barbecues tot keramische grills; barbecueën is populairder dan ooit. De liefde voor buiten koken groeit al jaren, maar nu er door corona zo weinig te beleven valt, zijn de barbecueproducten haast niet meer aan te slepen. De ambachtelijke slager kan zijn hart ophalen.

Laat geen geld liggen!

Laat geen geld liggen!

Het inkomensplaatje van veel belastingplichtigen zal er door corona anders uitzien dan voorgaande jaren. Zijn er naast de overheidsmaatregelen nog meer mogelijkheden om de pijn wat te verzachten?

Gefeliciteerd

Gefeliciteerd

Een beetje een ongebruikelijke kop voor een column, maar de wens is de vader van de gedachte; vandaar dat ik Alea Publishers van harte feliciteer met de overname van Vleesmagazine. Het woord ‘overname’ klinkt misschien in deze een beetje negatief en zo bedoel ik het beslist niet; ik zie het als een samenwerking.

De nieuwe barbecuemodus

De nieuwe barbecuemodus

In ieder nummer van Vleesmagazine schrijven twee columnisten over één onderwerp, vanuit hun eigen expertise en ervaring. Gertjan Kiers en Janine van der Geest buigen zich dit keer over het thema barbecueën.

‘Dankzij opleidingen met zelfvertrouwen aan de slag’

‘Dankzij opleidingen met zelfvertrouwen aan de slag’

Op haar dertiende ging Manon Cornelissen (19) aan de slag als afwashulp bij Slagerij John Neidhöfer in Den Oever en ze is er nooit meer weggegaan. Ze rondde twee slagersopleidingen bij SVO vakopleiding food af en is nu bezig met de mbo 4-opleiding Bedrijfsleider vers. “Ik ga aan de slag met het verlagen van onze inkoopkosten.”

Kansen voor de toekomst van de slagerij

Kansen voor de toekomst van de slagerij

De vraag naar meer (online) gemak is dé trend van dit moment. Daarin liggen kansen voor de slager. Meer consumentgericht denken is daarbij een must. Het opleiden van een nieuwe generatie ondernemers is de grootste uitdaging met het oog op de toekomst, vinden vertegenwoordigers uit de branche.