Vleesmagazine 2 | april 2022

Vleesmagazine 2-2022

Het nieuwe nummer van Vleesmagazine verschijnt 5 april. Het thema is BBQ. Abonnees ontvangen het magazine en kunnen alle artikelen hier online lezen. Nog geen abonnee? Sluit dan een abonnement af!

Neem een abonnement

In deze editie

Redactioneel

ACTUEEL

 • Uit de branche
 • Barbecueworkshop bij de slager
  ‘Het ultieme vaderdagcadeau’

DE SLAGERIJ

 • Barbecueën in de Limburgse heuvels
  Bij Slagerij Keulen brandt de kamado ieder weekend
 • Slagers over barbecueën
 • SVO
  Blijven vernieuwen houdt het interessant
 • Een leven naast vlees?
  Johan van Uden is altijd met zijn vak bezig

VAKTECHNIEK

 • Ibizaburgers en voorjaarskippetjes
  Van de barbecue of uit de oven
 • Column Meneer Wateetons
  Grondoven
 • Gegrilde Griekse lamsbout
  Van Paul van Trigt

INDUSTRIE

 • Het kamadovuur is nog niet gedoofd
  De makkelijkste manier van barbecueën

ONDERNEMEN

 • Column Carla van Eijk
 • Wetgeving
 • Financieel
 • Rondvraag: barbecue
 • Boeken

 

In deze editie
Bij Slagerij Keulen brandt de kamado ieder weekend

Bij Slagerij Keulen brandt de kamado ieder weekend

Hij stuurde een vleeswarenfabriek aan waar honderd ton per week werd geproduceerd. Maar drie jaar geleden ging Ben Keulen terug naar de familieslagerij, waar alles draait om de klant en om verse productie. Even wennen, maar achter de barbecue voor de winkel is hij helemaal in zijn element.

De favoriete slager van schrijver Jacques Hermus

De favoriete slager van schrijver Jacques Hermus

Als culinair schrijver Jacques Hermus binnenstapt bij meesterslager Johan van Uden van Chateaubriand, is het meteen duidelijk: over hun gezamenlijke liefdes, vlees en goed eten, raken ze nooit uitgepraat. “Johan is altijd met zijn vak bezig. Zelfs midden in de nacht krijg ik soms mails van hem.”

AVO heeft echt voor elk wat wils

AVO heeft echt voor elk wat wils

Het assortiment levensmiddelen moet aansluiten op de eisen die consumenten aan voeding stellen. Sterker nog, AVO wil daar altijd op vooruit blijven lopen: met heerlijke nieuwe Lafiness-marinades én met vleesvervangers, hybride en andere eiwitrijke producten.

Kippenvel

Kippenvel

Het liefst zou ik het hele jaar door al mijn maaltijden op de barbecue bereiden. Gelukkig kan dat nu ook, al is het maar in theorie. Het feit dat ik in een flat woon maakt het iets ingewikkelder, maar met een beetje goede wil kan ik ’s ochtends op mijn balkonnetje eieren met spek klaarmaken op een mini-kamado.

Vurig genieten!

Vurig genieten!

We zijn inmiddels wel gewend aan de BBQ 2.0. Kleinere hapjes en liflafjes blijven in trek, maar ook mooie grote stukken vlees winnen aan populariteit. Veel consumenten kiezen voor vleesproducten van uitstekende kwaliteit – en die kan de slager als geen ander leveren.

Keurslager Vooys trekt meer (mannelijke) klanten dankzij barbecueworkshops

Keurslager Vooys trekt meer (mannelijke) klanten dankzij barbecueworkshops

Als er iemand werk maakt van barbecueworkshops is het Keurslager Vooys uit Katwijk aan Zee wel. Eigenaar Jan Hoek neemt een keer per jaar klanten letterlijk mee ‘de boer op’, uiteraard met barbecue. Ook houdt hij workshops in zijn eigen slagerij en op een strandpaviljoen in de gemeente.

Houd uw modellen actueel

Houd uw modellen actueel

Algemene voorwaarden, een opdrachtbevestiging of overeenkomst. Controleer regelmatig of de gebruikte modellen nog actueel zijn.

‘Blijf vernieuwen, dat houdt het interessant’

‘Blijf vernieuwen, dat houdt het interessant’

Robin Tuijp, oud-student van SVO-vakopleiding food, is pas 26 jaar. Toch heeft hij er al een lange carrière in het slagersvak op zitten. Hij begon als veertienjarige met een snuffelstage in de slagerij en twee jaar geleden opende hij zijn eigen zaak in Enkhuizen. Hij verbouwde de winkel compleet en vaart nu helemaal zijn eigen koers.

Het barbecue-evangelie

Het barbecue-evangelie

Nadat de samenleving ruim twee jaar lang heeft geleden onder het coronajuk breken er voorzichtig weer wat zonnestralen door voor diezelfde getergde samenleving. Een samenleving die plotsklaps te maken kreeg met mondkapjes, lockdowns, controlepassen en verboden om met meerdere mensen samen te zijn, waardoor het vaak niet mogelijk was om met vrienden...

Mogelijkheden tot betalings­uitstel

Mogelijkheden tot betalings­uitstel

Veel ondernemers hebben nog steeds te maken met liquiditeits­­problemen veroorzaakt door de coronacrisis. De speciale regeling voor uitstel van betaling is uitgebreid.