Vleesmagazine 1 | februari 2023

Het nieuwe nummer van Vleesmagazine verschijnt in de week van 21 februari. Het thema is smaakmakers. Abonnees ontvangen het magazine en kunnen alle artikelen hier online lezen. Nog geen abonnee? Sluit dan een abonnement af!
|
In deze editie
- Redactioneel
ACTUEEL
- Uit de branche
- Proefles van Joël Broekaert
‘Als je dit snapt wordt je leven veel leuker’
DE SLAGERIJ
- Slagerij Visschedijk
‘We gaan altijd met onze tijd mee’ - Column Meneer Wateetons
‘Nduja – Worst uit de krochten van de hel
VAKTECHNIEK
- Recept Ronnie Poeste
Smaakmakers in de worstmakerij
VEEHOUDERIJ
- ‘Beter dan biologisch’
Het bijzondere vlees van Jaap Frerichs
PRODUCTIE EN INDUSTRIE
- Nico Sluis Vleeswaren
‘We kunnen grote én kleine volumes draaien’
ONDERNEMEN
- SVO
‘Blij dat ik geen meubelmaker ben geworden’ - Vergroot online zichtbaarheid
‘Vergeet de knop ‘bestellen’ niet’ - Column Carla van Eijk
- Plantaardige smaakmakers
Minder zout belangrijk thema leveranciers - Boeken
In deze editie
Ken je marges
Je hebt kneiterhard gewerkt, maar wat heb je nou verdiend?” Door die vraag van een ondernemer een paar jaar geleden maakte ik voor het eerst kennis met de gepassioneerde versondernemer die keihard werkt, maar geen idee heeft hoe het financieel echt met zijn zaak gaat.
After-december-dip
In mijn laatste column schreef ik dat ik zo kon genieten van de decembermaand, de voorbereidingen en de keuze van strategie. Binnen een mum van tijd was de decembermaand voorbij en zaten we met de familie vermoeid, maar voldaan aan ons eigen kerstdiner.
‘Blij dat ik geen meubel-maker ben geworden’
Chris Caspers (18) twijfelde op de middelbare school tussen meubelmaker of slager worden. Het werd het laatste en daar kreeg hij geen spijt van. Hij rondde vorig jaar de SVO-opleiding Productiemedewerker slagerij af én won goud met zijn tuttifrutti rollade tijdens de Slavakto.
Het moderne ambacht van Nico Sluis Vleeswaren
Voor Nico Sluis Vleeswaren zijn kwalitatieve, ambachtelijke vleeswaren al decennialang heel normaal. Wat het bedrijf in Maarssen dezer dagen echt uniek maakt, is het vermogen om groot- én kleinschalig te produceren. “Wij kunnen nog echt iets bijzonders maken.”
Proefles van Joël Broekaert
Waarom smaakt sommige ham naar meloen, terwijl er geen meloen in de buurt is geweest? Culinair journalist Joël Broekaert weet alles over smaak en proeven. Vleesmagazine sprak met hem af bij Slagerij de Wit in Amsterdam, voor een professionele proefles.