Nieuws

Uit dit dossier
Versgroothandel Haarsma krijgt nieuwe merknaam Foodimpuls

Versgroothandel Haarsma krijgt nieuwe merknaam Foodimpuls

Familiebedrijf Haarsma Foodimpuls, met vestigingen in Heerenveen en Ede, wijzigt de naam in Foodimpuls. Deze nieuwe merknaam geldt ook voor Verscentrum Ede, het bedrijf dat eerder door Haarsma is overgenomen. Met de nieuwe naam wil Foodimpuls zijn positie in de markt versterken en verder uitbouwen.

Mark Kulsdom introduceert tijdelijk keurmerk ‘Beter Laten Leven’

Mark Kulsdom introduceert tijdelijk keurmerk ‘Beter Laten Leven’

Mark Kulsdom, oprichter Dutch Weed Burger, vindt dat er minder of helemaal geen dieren geslacht moeten worden. Daarom introduceert hij tijdens de Nationale Week zonder Vlees het tijdelijke keurmerk ‘Beter Laten Leven’ en schreef hij een brandbrief aan de politiek.

Biologische varkensvleesketen Der Grüne Weg gestart in Duitsland

Biologische varkensvleesketen Der Grüne Weg gestart in Duitsland

De Groene Weg, leverancier van biologisch vlees, betreedt de Duitse markt met Der Grüne Weg. De dochteronderneming startte onlangs met de verwerking van biologische varkens uit Thüringen en heeft nu officieel zijn eerste biologische varkensvleesketen in Duitsland gelanceerd.

Minder vleesaanbiedingen in de supermarkt

Minder vleesaanbiedingen in de supermarkt

In 2022 hadden supermarkten minder vlees in de aanbieding. Een vermindering van 6 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. Dat blijkt uit de foldermonitor van dierenwelzijnsorganisatie Wakker Dier.

RIVM: Nederlander eet meer plantaardig en minder rood en bewerkt vlees

RIVM: Nederlander eet meer plantaardig en minder rood en bewerkt vlees

Nederlanders eten gezonder, meldt het RIVM. Volgens de nieuwe Voedselconsumptiepeiling (VCP) eten Nederlanders meer plantaardige producten als groente en fruit, ongezouten noten en peulvruchten en minder rood en bewerkt vlees.

Vleesmagazine Nieuwsbrief

Niets missen van Vleesmagazine.nl? Meld u dan aan voor onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de vleessector.

Inschrijven
Vleesmagazine Editie 1 | februari 2023
Vleesmagazine Editie 1 | februari 2023

Het thema van Vleesmagazine 1 is smaakmakers. Wil je het blad online lezen? Klik dan hier!

Lees meer
Slimmer werken in Food
Slimmer werken in Food

De special Slimmer werken in Food is verschenen, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.

Lees verder
Vleesmagazine
Vleesmagazine

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€ 249,00 1e jaar met 25% korting excl. btw

Profiteer nu
Evenementen

Empack en Packaging Innovations 2023

5 april 2023 - 6 april 2023

Lees meer

Food Technology 2023

12 april 2023 - 13 april 2023

Lees meer

Worksafe en Maintenance Gorinchem

16 april 2023 - 18 april 2023

Lees meer
Vleesmagazine op Social

Social Logo Facebook Alea

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea

Social Logo Instagram Alea