artikel

Verrassen met Slagersleverworst in ‘t zuur

Dossiers

Innovatie betekent vernieuwing. Elke vakman of vakvrouw zoekt naar wegen om de klantenaantallen te vergroten, bestaande klanten te binden en omzet te verhogen. Bijzondere recepten kunnen financieel rendement opleveren. Bekijk hier de ingrediënten en bereiding van Slagersleverworst in ’t zuur.

Verrassen met Slagersleverworst in ‘t zuur

Nieuwe en in het oog springende producten kunnen de slager anno 2014 helpen. Op Vleesmagazine.nl presenteren wij iedere maand een productcreatie die wellicht voor het slagersbedrijf inspirerend is of die door een aantal aanpasingen als nieuw en prikkelend overkomt op de klant in het marktgebied van de slager.

Ingrediënten

Stevige (stugge) leverworst gemaakt met een gegaard zwoerdgehalte van 25 tot 30% en extra gekruid
5 liter azijnoplossing voor ± 25 kg leverworst
2 liter natuurazijn
3 liter gekookt water (koud)
20 gram mosterdzaad
5 gram laurierblaadjes
4 gram hele kruidnagels
½ citroen aan plakjes
1 verse ui aan schijven


Bereiding

●             Snijd plakken van ± 1 cm dik van de leverworst. Gebruik hiervoor een zeer scherp mes. Dit voorkomt dat leverworstkruimels de azijn troebel maken.

●             Spoel de leverworst af met koud! water en leg ze in de azijnoplossing.

●             Gebruik aan gewicht minimaal 2 delen azijnoplossing en 1 deel leverworstschijven.

●             Zorg dat de leverworstschijven in de azijnoplossing staan.

 

Tips

●             Verwerk hoofdzakelijk rugzwoerd in deze leverworst. Dit is sterker dan bijv. buikzwoerd en wordt minder snel afgebroken door de azijnoplossing.

●             Indien men een grovere leverworst wenst kan een extra stevige boerenleverworst of een zeer goed snijdbare hausmacher gebruikt worden.

●             Voorkom smering bij het plakken snijden doordat de leverworst onvoldoende koud is bij het snijden. Smering veroorzaakt een doffe en troebele azijnoplossing.

●             Presenteer het product in de koeling/ toonbank op 2 °C om mogelijk schadelijke bacteriegroei te voorkomen

●             Leverworst in ’t zuur is een product uit vroegere tijden wat vooral in Amsterdam bekend was. Het is een verrassend product met een frisse smaak die men alleen door proeverijen kan promoten.

Reageer op dit artikel