Blogs
Eindejaarsvoorbereiding

Eindejaarsvoorbereiding

Met het invullen van mijn agenda kwam ik erachter dat de maand november aardig volgepland was. Enthousiast als ik ben, heb ik op elke uitnodiging gereageerd met: ‘Ja hoor, wij komen!’ Te beginnen met de Slavakto op 5 en 6 november. Twee dagen vol ambacht, creativiteit , wedstrijden en uiteraard het ontmoeten van collega’s en vakgenoten op de feestborrel...

Meer dan een vakblad

Meer dan een vakblad

Vleesmagazine is jarig! Dit jaar bestaat de titel 10 jaar. Maar wie goed terugkijkt in de historie, ziet dat de geschiedenis van het vakblad al meer dan 100 jaar teruggaat.Ooit, in 1916, is het begonnen met een wekelijkse uitgave van De Vee- en Vleeschhandel, een uitgave van Misset. In de loop van der jaren volgden nieuwe namen: De Slagerij, Vlees en...

10 jaar terug en vooruit

10 jaar terug en vooruit

Mijn loopbaan in de slagerij is nog geen 10 jaar oud. In 2008 had ik nog geen enkel benul van wat het werk in de slagerij nou eigenlijk inhield. Ik had toen ook zeker niet verwacht dat ik hier 10 jaar later aan het werk zou zijn.Mijn eerste stage liep ik in een banketbakkerij. Een beetje per ongeluk eigenlijk ben ik de slagerij van datzelfde bedrijf...

Sexy en rock-'n-roll

Sexy en rock-'n-roll

Elke reden om er een feest van te maken moet je aangrijpen. Zeker binnen een beroepsgroep die vaak onder vuur ligt. Het feit dat dit prachtige blad, waar ik al ruim 5 jaar regelmatig een bijdrage aan mag leveren, inmiddels 10 jaar bestaat is dus wel even iets om bij stil te staan. Het bewijst dat er op dit moment nog bevlogen slagers zijn die de moeite...

Verras eens met pulled duck

De decembermaand nadert altijd weer sneller dan we denken. Ben je al bezig met de voorbereidingen voor de feestdagen? Wij hebben al diverse beurzen en bedrijven bezocht en wat ons opvalt, is dat ‘Wild’ en ‘Wild op de bbq’ populairder is dan ooit. Super enthousiast worden wij ervan! Steeds meer slagers gaan wild verkopen, zeker in de decembermaand. Een uitgelezen kans om hier ons verder in te verdiepen.Wat wij ook zien, is dat ‘gemak’, steeds belangrijker wordt. Wildzwijnbout, hertenrack, het leent zich allemaal mooi voor de bbq. Alle ‘diehard’ barbecuefans maken pulled beef of pulled pork, verras...

Terug in de schoolbanken

Terug in de schoolbanken

Ik zit weer in de schoolbanken. Twee jaar nadat ik mijn laatste opleiding heb afgerond, ben ik weer een studie begonnen op SVO vakopleiding food. Na lang wikken en wegen, en zeker ook door het aandringen van mijn werkgever, ben ik gestart met de opleiding Bedrijfsleider Vers.Destijds besloot ik na mijn opleiding te stoppen en niet verder te leren. Ik...

Ambachtelijk 2.0

Ambachtelijk 2.0

Bijna iedereen - zowel klanten als medewerkers - is weer terug na een welverdiende vakantieperiode. Wat is het fijn om weer met onze ‘gewone’ bezetting en met frisse moed aan de tweede helft van het jaar te kunnen beginnen. We nemen ons, zoals altijd, voor om de inspiratie die we onderweg tijdens de vakantie hebben opgedaan, in de praktijk te gaan brengen....

Wild van barbecuen

Wild van barbecuen

Slagers hebben de afgelopen maanden niets te klagen gehad wat betreft het barbecueweer. Vele weken achter elkaar was het droog, en niet alleen in het weekend, maar ook doordeweeks, waardoor de barbecue nog vaker uit de schuur werd gehaald. Bij sommigen bleef hij zelfs de hele zomer buiten staan. Ook als ik nu naar de voorspellingen kijk, zit er nog...

Mijmertijd

Mijmertijd

Tijdens onze vakantie in Spanje proberen we naast bijkomen en uitrusten van weer een veelbewogen jaar, de tijd te nemen voor bezinning en inspiratie. In de meest uiteenlopende bedrijven zijn er dingen die ons opvallen. Een schat van een meisje achter een counter, tegenover haar collega, die onze tafel bedient en duidelijk haar dag niet heeft.We wandelen...

Het roer moet om

Het roer moet om

Dierenactivisten hakken in op Franse slagers. Met verbijstering lees ik een artikel in het Algemeen Dagblad.Franse slagers zijn bang. Bang voor de geweldadige acties van veganisten, schrijft de krant. En die angst is niet onterecht. Sinds mei vorig jaar zijn er al een honderdtal acties geweest, met name gericht tegen slagerijen. Winkels worden beklad,...

Vleesmagazine Nieuwsbrief

Niets missen van Vleesmagazine.nl? Meld u dan aan voor onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de vleessector.

Inschrijven
Vleesmagazine
Vleesmagazine

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€ 249,00 1e jaar met 25% korting excl. btw

Profiteer nu
Vleesmagazine Editie 3 | mei 2021
Vleesmagazine Editie 3 | mei 2021

Vleesmagazine en Vlees+ gaan samen verder. Één vakblad vol mooie reportages, inspirerende recepten, informerende artikelen en columnisten die u aan het denken zetten. Lees hier het eerste nummer online.

Lees meer
Evenementen

Workshop Zout- en suikerverlaging

17 juni 2021

Lees meer

Cursus Vleestechnologie

31 augustus 2021

Lees meer

Cursus Levensmiddelenmicrobiologie

31 augustus 2021

Lees meer
Vleesmagazine op Social

Social Logo Facebook Alea

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea