Blogs
De perfecte cuisson bereiden

De perfecte cuisson bereiden

Dat is tegenwoordig barbecueën. Geen dunne lapjes grillen met grote groepen mensen ter gelegenheid van een feestje. Nee, de huidige barbecueër houdt van stoer vlees, liefst zo groot mogelijk.Dit betekent dat je als ambachtsman ook moet kunnen barbecueën. Dan heb ik het niet over die lapjes grillen. Als slager moeten we alles weten over temperatuurbeheersing...

Flexibel meebewegen

Flexibel meebewegen

Het Klimaatakkoord houdt de gemoederen in Nederland behoorlijk bezig. Zo’n 600 maatregelen moeten het land groener maken en als het aan de opstellers van het akkoord ligt, betekent dat ook minder vleesconsumptie.Niet vaker dan twee keer per week vlees op het bord, dat is het uitgangspunt. Want door minder vlees te eten, wordt de uitstoot van CO2 flink...

Een goed verhaal

Een goed verhaal

We horen de laatste tijd af en toe een vreemd geluid in onze winkel. Ja, ook in onze dorpsslagerijen horen we steeds meer ‘Ik eet wat minder vlees’, ‘We zijn wat minder vlees gaan eten’...Waarom? Daarover hoeven wij ons hoofd niet te breken. De flexitariër heeft dat zelf al wel gedaan. Een kijkje op de sites van flexitariërs biedt ons wel inzicht in...

Blog Janine: Minder vlees is sociaal geaccepteerd

Blog Janine: Minder vlees is sociaal geaccepteerd

Soms vraag ik mij af hoelang vlees in de toekomst geaccepteerd blijft als onderdeel van ons dagelijks voedingspatroon. Wanneer je in de media de berichtgeving volgt over milieu, gezondheid, voedselvoorziening of dierenwelzijn, wordt vrijwel altijd - al is het maar terloops - melding gemaakt van het belang van minder vleesconsumptie.Regelmatig lezen...

Onderscheidend

Onderscheidend

Verandering van spijs doet eten. Het is daarom verstandig om met enige regelmaat kritisch naar je assortiment en de presentatie ervan te kijken. En er zelf ook van te blijven proeven. Door bewust naar je vitrine te kijken en ook keuzes in het assortiment te durven maken, is de weg naar innovatie en ontwikkeling vrij. Bedenk daarbij wel dat meer niet...

Nieuwigheid

Nieuwigheid

Innovatie, ook in de slagerijbranche komt dit woord steeds vaker onder onze aandacht. Maar wat houdt het woord innovatie eigenlijk in? Als ik de Dikke Van Dale erop nasla, vind ik de volgende betekenis: ‘invoeren van een nieuwigheid’. Dát klinkt gemakkelijk, gewoon iets nieuws invoeren. Nou, hier issie dan: een nieuwe columnist.Ik ben Wouter van de...

Nieuwe kansen!

Ik hoop dat iedereen een goede decembermaand achter de rug heeft, dat alle administratie van 2018 is weggewerkt en dat iedereen in goede gezondheid de plannen voor 2019 klaar heeft. Tijd voor goede voornemens, of zijn deze al in de kast gezet? Wij slagers zijn vaak deel van die goede voornemens, ze draaien immers vaak om eten. Afvallen, gezonder eten, bewuster leven, meer genieten en minder vlees eten...WAT?! Het wordt nog heftiger, tijdens een etentje had ik een gesprek over goede voornemens en een jongedame zegt tegen mij: ‘Ik eet minder vlees en ik eet alleen nog vegan.’ Ik probeer me in te...

Liefde van twee kanten

Liefde van twee kanten

Ze mogen zich een jaar lang De Leukste Slagerij van Nederland noemen, Vleeschhouwerij Zetten. Eigenaar Cees van den Berg en zijn team wonnen de ‘battles’ tijdens de slagersbeurs Slavakto, die vorige maand in de Jaarbeurs Utrecht werd gehouden. Dolblij waren ze. En dat zijn ze nog steeds, want dit is een prachtige opsteker voor een ondernemer die niet...

Eindejaarsvoorbereiding

Eindejaarsvoorbereiding

Met het invullen van mijn agenda kwam ik erachter dat de maand november aardig volgepland was. Enthousiast als ik ben, heb ik op elke uitnodiging gereageerd met: ‘Ja hoor, wij komen!’ Te beginnen met de Slavakto op 5 en 6 november. Twee dagen vol ambacht, creativiteit , wedstrijden en uiteraard het ontmoeten van collega’s en vakgenoten op de feestborrel...

Meer dan een vakblad

Meer dan een vakblad

Vleesmagazine is jarig! Dit jaar bestaat de titel 10 jaar. Maar wie goed terugkijkt in de historie, ziet dat de geschiedenis van het vakblad al meer dan 100 jaar teruggaat.Ooit, in 1916, is het begonnen met een wekelijkse uitgave van De Vee- en Vleeschhandel, een uitgave van Misset. In de loop van der jaren volgden nieuwe namen: De Slagerij, Vlees en...

Vleesmagazine Nieuwsbrief

Niets missen van Vleesmagazine.nl? Meld u dan aan voor onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de vleessector.

Inschrijven
Vleesmagazine
Vleesmagazine

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€ 249,00 1e jaar met 25% korting excl. btw

Profiteer nu
Vleesmagazine Editie 5 | augustus 2021
Vleesmagazine Editie 5 | augustus 2021

Het thema is van dit nummer van Vleesmagazine is apparatuur. Wil je het blad online lezen? Klik dan hier!

Lees meer
Hygiënespecial 2021
Hygiënespecial 2021

De Hygiënespecial 2021 is verschenen, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.

Lees verder
Evenementen

Gastvrij Rotterdam

20 september 2021 - 22 september 2021

Lees meer

Sirha 2021

23 september 2021 - 27 september 2021

Lees meer

Workshop zout- en suikerverlaging

5 oktober 2021 - 5 oktober 2021

Lees meer
Vleesmagazine op Social

Social Logo Facebook Alea

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea