Blogs
Meer contact
Persoonlijk contact, het lijkt soms een toverwoord als het gaat om marketing en zaken doen, maar ik denk dat we in deze tijd na corona allemaal merken hoe bijzonder het eigenlijk is.
Webshop verplicht
Wat zegt ze nu? ‘Webshop verplicht’? Wie denkt ze wel dat ze is, ik heb het al druk genoeg, hoor ik je denken. Toch ben ik van mening dat in de tijd waarin we ons bevinden, je als ondernemer serieus na moet denken over een webshop naast je winkel. Een webshop gaat verder dan online vindbaarheid.
Feest voor de vakman
Heeft u dat ook? Zodra de eerste voorjaarsstralen zich laten zien krijg je zin om de mooiste barbecue producten in de toonbank te leggen. En om de sfeer in de winkel te voelen, van blije klanten die ernaar uitkijken om de barbecue weer aan te steken en daarom naar hun slager komen voor een mooi stuk vlees.
Grondoven
Technologie is mooi. Wij kunnen erg genieten van onze sous-videkoker die via bluetooth op 0,1 graad nauwkeurig onze biefstuk gaart. Maar in de zomer willen we naar buiten en de hitte van het vuur en de prikkeling van rook en stoom, zwaar van de geuren van kruiden en specerijen, in ons gezicht voelen.
Het barbecue-evangelie
Nadat de samenleving ruim twee jaar lang heeft geleden onder het coronajuk breken er voorzichtig weer wat zonnestralen door voor diezelfde getergde samenleving. Een samenleving die plotsklaps te maken kreeg met mondkapjes, lockdowns, controlepassen en verboden om met meerdere mensen samen te zijn, waardoor het vaak niet mogelijk was om met vrienden...
Kippenvel
Het liefst zou ik het hele jaar door al mijn maaltijden op de barbecue bereiden. Gelukkig kan dat nu ook, al is het maar in theorie. Het feit dat ik in een flat woon maakt het iets ingewikkelder, maar met een beetje goede wil kan ik ’s ochtends op mijn balkonnetje eieren met spek klaarmaken op een mini-kamado.
Varkensoor en groente-patty’s
Het is alweer een paar jaar geleden, in oktober 2018, dat we op vakantie gingen naar New York. De stad waar zo’n beetje alle trends vandaan komen. Niet alleen op het gebied van mode, maar zeker ook op het gebied van eten.
Groentecharcuterie
Aspergillus oryzae. Ik ken geen woorden die zo lekker van de tong rollen. Zeg het gewoon eens een paar keer. Kauw erop. As-per-gillus- O-ríe-zee. Een naam als van een Romeinse keizer, een krijgsheer.
Vleesvervangers
Het thema van deze uitgave en de titel van mijn column is voor veel collega-slagers als vloeken in de kerk. Velen van ons voelen er (gesteund door de stabiele vleesconsumptie) niets voor om zich te verdiepen in de mogelijkheden die vleesvervangers kunnen bieden.
2022
In deze eerste editie van 2022 wil ik graag met u terug- en vooruitkijken. We zeggen het elke keer opnieuw aan het eind van het jaar en het is echt waar: de tijd vliegt. De Engelsen kunnen het nog beter verwoorden: “time flies when you are having fun”.
Vleesmagazine Nieuwsbrief
Niets missen van Vleesmagazine.nl? Meld u dan aan voor onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de vleessector.
InschrijvenVleesmagazine Editie 1 | februari 2023

Het thema van Vleesmagazine 1 is smaakmakers. Wil je het blad online lezen? Klik dan hier!
Lees meerSlimmer werken in Food

De special Slimmer werken in Food is verschenen, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.
Lees verder