Blogs
Vlees, vega of vegan... enerverend 2020 gewenst

Vlees, vega of vegan... enerverend 2020 gewenst

En alweer staan we voor een nieuw decennium. Niet dat ik daar de afgelopen tijd echt mee bezig was, de voorbereidingen en uitvoering van de drukke eindejaarsperiode slokte mij daarvoor te veel op. Maar nu de rust is weergekeerd en we weer in het vertrouwde weekritme terug zijn, ben ik mij bewust dat we aan het begin van een decennium staan.Achter ons...

Wijzer worden van onderwijzen

Wijzer worden van onderwijzen

Onderwijzen, hebben wij daar tijd voor? Ja, dat doen we in principe de hele dag door op allerlei manieren.In ons vak gaat het er in de eerste plaats om hoe we de klant duidelijk maken wat er allemaal gebeurt voordat de mensen een lekker stukje vlees op hun bord krijgen en hoe ze dat moeten klaarmaken. Workshops Maken we dan gebruik van workshops? Daar...

Omarm generatie Z

Omarm generatie Z

Het tekort aan opvolgers en medewerkers in de slagerijbranche neemt toe. Het aantal mbo-studenten daalt en mede daardoor wordt het steeds lastiger om nieuw personeel te vinden. Als je ze dan gevonden hebt, moet je ze zien vast te houden: boeien, behouden en binden.Daar draait het tegenwoordig om. Dat vraagt ook om een andere manier van personeelsbeleid....

How dare you?

How dare you?

Het zal weinig mensen ontgaan zijn: de hartenkreet van de 16-jarige milieuactiviste Gretha Thunberg, die tijdens de Klimaattop van de VN oudere generaties met ingehouden woede en vol emotie aansprak op hun verantwoordelijkheden. How dare you!Kern van het probleem: klimaatverandering en uitputting van natuurlijke voedselbronnen. De oplossing is veelzijdig....

Stop met verkopen, begin met verleiden

Stop met verkopen, begin met verleiden

‘Het is zo weer Kerst!’ Iets wat ik gekscherend het hele jaar door roep, maar als we terug zijn van vakantie toch serieuze vormen begint aan te nemen.Ik ben twee dagen terug van vakantie als iemand me vertelt: ‘Laatst was ik bij de Makro en daar lagen de kerstpakketten alweer uitgestald. O ja, en ook pepernoten waren er in overvloed.’ Wake-upcall Ben...

Vlees en vleeswaren

Vlees en vleeswaren

Het thema van het juni-nummer van Vleesmagazine is vlees en vleeswaren. De redactie deelt de thema’s van de verschillende edities met haar columnisten, zodat zij hun columns kunnen laten aansluiten bij de inhoud van het blad. Niets moet, het mag.Vlees en vleeswaren dus, niet echt verrassend maar toch wel goed om eens bij stil te staan. De eerste gedachte...

De life cycle van je carrière

De life cycle van je carrière

De branche verandert razendsnel. Blijf je als werknemer stil zitten, dan loop je het risico om achterop te raken, zeggen Bert Den Uijl en Michiel Dekkers van DUPP Food Recruitment. Wat moet je doen om je carrière up to date te houden?

Ondernemen

Deze editie van Vleesmagazine staat in het teken van ondernemen. I love it! Als klein meisje ging ik op zondag mee met mijn vader naar de winkel om ‘winkeltje’ te spelen. Toen mijn vader zei dat ik niet naar de Slagers Vak Opleiding mocht, was de teleurstelling groot. In mijn jeugd luisterde je nog naar je ouders en dus ging ik studeren. Vervolgens kreeg ik een baan in het bedrijfsleven. Een super leuke tijd heb ik gehad, maar na acht jaar ging het toch kriebelen. Ik gooide het roer om en ging ondernemen!Nu ben ik zeven jaar aan het ondernemen. Nog geen dag ben ik wakker geworden en met tegenzin...

Onderscheidend

Onderscheidend

De kunst van het ondernemerschap is om je bewust te onderscheiden. Het doet er echt toe om anders te zijn. Het maakt niet uit op welk vlak, als je maar bijzonder bent. Het loont de moeite om op te vallen. Om iets bijzonders te doen.Herman ter Weele uit Oene bijvoorbeeld liet een professionele ontwerpstudio een nieuwe huisstijl ontwikkelen, inclusief...

Ondernemen: elke dag is uitdagend

De mei-editie van Vleesmagazine 2019 staat in het teken van ondernemen. I love it!Als klein meisje ging ik op zondag mee met mijn vader naar de winkel om ‘winkeltje’ te spelen. Toen mijn vader zei dat ik niet naar de Slagers Vak Opleiding mocht, was de teleurstelling groot. In mijn jeugd luisterde je nog naar je ouders en dus ging ik studeren. Vervolgens kreeg ik een baan in het bedrijfsleven. Een super leuke tijd heb ik gehad, maar na acht jaar ging het toch kriebelen. Ik gooide het roer om en ging ondernemen! Nu ben ik zeven jaar aan het ondernemen. Nog geen dag ben ik wakker geworden en met...

Vleesmagazine Nieuwsbrief

Niets missen van Vleesmagazine.nl? Meld u dan aan voor onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de vleessector.

Inschrijven
Vleesmagazine
Vleesmagazine

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€ 249,00 1e jaar met 25% korting excl. btw

Profiteer nu
Vleesmagazine Editie 5 | augustus 2021
Vleesmagazine Editie 5 | augustus 2021

Het thema is van dit nummer van Vleesmagazine is apparatuur. Wil je het blad online lezen? Klik dan hier!

Lees meer
Hygiënespecial 2021
Hygiënespecial 2021

De Hygiënespecial 2021 is verschenen, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.

Lees verder
Evenementen

Gastvrij Rotterdam

20 september 2021 - 22 september 2021

Lees meer

Sirha 2021

23 september 2021 - 27 september 2021

Lees meer

Workshop zout- en suikerverlaging

5 oktober 2021 - 5 oktober 2021

Lees meer
Vleesmagazine op Social

Social Logo Facebook Alea

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea