Blogs
Reviews, go for it!

Reviews, go for it!

Alleen maar tevreden klanten, daar gaan we voor. Dit klinkt goed, nietwaar? Maar iedereen weet dat het in de praktijk anders werkt. “Niet alles gaat altijd zoals je wilt, iedereen maakt fouten. Het gaat om de manier waarop je het oplost”, zei ooit eens een klant tegen mij.

Goed recept

Goed recept

Een goede receptuur moet kunnen draaien bij de klant, de grondstoffen moeten goed beschikbaar zijn én het product moet zorgen voor herhaalaankoop van de consument. Aldus Coen van Oorschot, commercieel directeur van Vaess.

Zwarte magie

Zwarte magie

Kijk, het is echt niet zo dat ik als notoir vleesweter elke avond een worst of gehaktbal met vette jus op mijn bord heb. En ik heb vegetariërs en veganisten onder mijn beste kennissen. Wat tijdens etentjes van met name die laatste wel vaak het probleem is, is het gebrek aan umami.

Innovaties

Innovaties

Ik ken geen slager die er niet mee bezig is. Slagers zijn altijd op zoek naar innovaties voor hun klanten. Op zoek naar een andere manier van uitsnijden, voorgegaarde producten en vooral naar lekkere – liefst gezonde – kant-en-klaarmaaltijden.

Friquandelle

Friquandelle

Waar de kroket en bitterballen de muur al lang ontstegen zijn en zelfs het patatje-met tot een haute frituur gerecht is verworden, ligt de frikandel nog altijd in het verdomhoekje van de vreetschuur.

Rechtsomkeert

Rechtsomkeert

Onlangs liep ik in een plaatselijke drogist van een landelijke keten. De borden bij de ingang schreeuwden mij al van verre toe dat ik minimaal de aanbiedingen mee moest nemen. Eenmaal binnen struikelde ik over de toiletrollen en schoonmaakmiddelen die midden in de gangpaden stonden opgestapeld.

Maak het leuk

Maak het leuk

Dankzij het feit dat ik ambassadeur van de KNS mag zijn, bezoek ik veel slagerijen. Het is mooi en interessant om te zien hoe collega’s omgaan met de dagelijkse beslommeringen die het werken in de slagerij en de hele vleessector met zich meebrengen.

Gezocht: tegen ‘elke’ prijs!

Gezocht: tegen ‘elke’ prijs!

Het lijkt wel of elk bedrijf in Nederland op dit moment medewerkers zoekt. In iedere branche en op elk niveau is schaarste aan arbeidskrachten, hetgeen in sommige gevallen ontwrichtend werkt. Met als schrijnend voorbeeld onze nationale luchthaven Schiphol.

Rotsalades

Rotsalades

Zuurkoolstamppot is al sinds mijn jeugd mijn favoriete gerecht. Je kon een klein Meneertje bij het ontbijt niet blijer maken dan met een restantje zuurkool van de avond ervoor. Rechtstreeks uit de koelkast. Liefst met dito koude jus, met van dit witte vetpuntjes erin.

Praatjes

Praatjes

Zoals veel mannen (en vrouwen) ben ik geen fan van interactie in de supermarkt. Ik maak dankbaar gebruik van zelfbediening, zelfscankassa’s en ik zoek zelf de moeilijk vindbare producten. D

Vleesmagazine Nieuwsbrief

Niets missen van Vleesmagazine.nl? Meld u dan aan voor onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de vleessector.

Inschrijven
Vleesmagazine Editie 7 | november 2022
Vleesmagazine Editie 7 | november 2022

Het thema van Vleesmagazine 7 is apparatuur. Wil je het blad online lezen? Klik dan hier!

Lees meer
Slimmer werken in Food
Slimmer werken in Food

De special Slimmer werken in Food is verschenen, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.

Lees verder
Vleesmagazine
Vleesmagazine

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€ 249,00 1e jaar met 25% korting excl. btw

Profiteer nu
Evenementen

Cursus allergenen management (regio Breda)

1 december 2022

Lees meer

Horecava 2023

9 januari 2023 - 12 januari 2023

Lees meer

Sirha Lyon 2023

19 januari 2023 - 23 januari 2023

Lees meer
Vleesmagazine op Social

Social Logo Facebook Alea

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea