Blogs
Eendracht maakt macht

Eendracht maakt macht

Dat slagers creatief zijn, wist ik al van de vele vakwedstrijden die worden gehouden. ‘Hoe komen ze erop?’, denk ik dan, als er weer eens een prachtig nieuw product wordt gepresenteerd.Dat elk probleem ook kansen biedt, zie ik steeds meer om ons heen. Met dank aan de coronacrisis heb ik heel mooie initiatieven zien ontwikkelen. Snel anticiperen en onze...

Hoe regelen we de kerstverkoop?

Hoe regelen we de kerstverkoop?

Minister president Mark Rutte kondigt morgen, dinsdag 13 oktober, mogelijk weer nieuwe coronamaatregelen aan, om - zoals hij zegt - de tweede coronagolf te breken. De herfst is nog niet eens echt aangebroken, maar de verwachte opleving van covid-19 zet op volle kracht door.Het heeft er dan ook alle schijn van dat we dit jaar als samenleving in ieder...

Slagersvak in de lift

Slagersvak in de lift

Het slagersvak zit in de lift. Consumenten weten hun weg naar de versspecialist weer te vinden. Ze willen de drukte in de supermarkt voorkomen, hebben bovendien meer tijd om thuis wat lekkers te bereiden. En ze gaan minder vaak naar de horeca, waardoor er geld overblijft om in eigen huis flink uit te pakken.Groenteboeren, bakkers en slagers draaiden...

Dankbaar

Dankbaar

Ik had gehoopt dat ik na mijn laatste bijdrage, ergens in april, nu met een wat positiever columnpje zou kunnen komen. Helaas leven we nog steeds in een tijd die je vrij explosief kunt noemen. Waar we in het begin van de corona-uitbraak heel erg meegaand en begripvol waren, zijn we nu op weg om het tegengestelde te laten zien.Andere meningen worden...

De slagerij van de toekomst: fysiek of juist online?

We naderen het laatste seizoen van dit jaar, een kwartaal waar ons slagershart altijd sneller van gaat kloppen, met de decembermaand als hoogtepunt. Veel slagers en andere retailers werken met een webshop, waar in de decembermaand veel gebruik van gemaakt zal worden.Begin dit jaar werd er veel gesproken over het ‘verdwijnen van de fysieke winkel uit ons straatbeeld’. Uit onderzoek van de Rabobank blijkt dat de afgelopen vijf jaar bijna 6 procent van het winkelaanbod is verdwenen. ‘Door de verschuiving naar online geven consumenten minder geld uit in fysieke winkels’, meldt het onderzoek. 'Wij proberen...

De buit

De buit

Dit keer zijn het niet de kinderen die toekijken hoe de jager zijn buit aan het uitladen is. Al zijn zij er vaak bij, deze zomer. Terwijl leeftijdsgenootjes waarschijnlijk griezelen van de aanblik, bestuderen mijn kinderen waar het dier geraakt is.Ze kijken er niet meer van op dat de herten soms zonder kop binnengebracht worden. Natuurlijk! Als zij...

Omdat we thuisblijven

Omdat we thuisblijven

De detailhandelspecialist is weer in beeld. Dat is wellicht het enige goede nieuws aan de verschrikkelijke coronacrisis, waar we nog altijd middenin zitten.Slagers, bakkers, groenteboeren, visspecialisten; ze kwamen allemaal letterlijk in beeld nu ‘Koop lokaal’ de aandacht van de consument heeft. Overal in de branche zijn verschillende initiatieven...

Een goede slager is een kwestie van vertrouwen

Een goede slager is een kwestie van vertrouwen

‘Een goede slager; dat is echt een vertrouwenskwestie’, zei mijn moeder altijd. En vrolijk stapte ze op de fiets om vijf kilometer verderop haar vlees te halen. Dolblij was ze dat ik verkering kreeg met een slager. Hoewel mijn vader een timmerman ook wel zag zitten...Iedereen kent wel de verhalen van mensen die vol trots vertellen over hun slager. Op...

Een nieuw 'filiaal' erbij

Een nieuw 'filiaal' erbij

Wat een verschil met tien jaar geleden. Toen openden wij een filiaal in een dorp verderop. Wat waren we trots op het resultaat van een aantal weken hard klussen. De winkel moest er natuurlijk gelikt uitzien.We waanden ons in een heel nieuwe winkel. En wij niet alleen. Ook de klanten konden het waarderen, en als we naar de omzetstijging kijken, is deze...

Worsteling of keuze?

Worsteling of keuze?

Het is bijna niet meer leuk om de krant open te slaan of om op social media te chatten. Waar ik me vorig jaar nog verwonderde over de stille opmars van vega en vegan, is er op dit moment echt een nieuw tijdperk aangebroken waarin iedereen een schuldgevoel lijkt te worden aangepraat.Steeds vaker moeten mensen zich verantwoorden voor hun ecologische voetstap...

Vleesmagazine Nieuwsbrief

Niets missen van Vleesmagazine.nl? Meld u dan aan voor onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de vleessector.

Inschrijven
Vleesmagazine
Vleesmagazine

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€ 249,00 1e jaar met 25% korting excl. btw

Profiteer nu
Vleesmagazine Editie 3 | mei 2021
Vleesmagazine Editie 3 | mei 2021

Vleesmagazine en Vlees+ gaan samen verder. Één vakblad vol mooie reportages, inspirerende recepten, informerende artikelen en columnisten die u aan het denken zetten. Lees hier het eerste nummer online.

Lees meer
Evenementen

Workshop Zout- en suikerverlaging

17 juni 2021

Lees meer

Cursus Vleestechnologie

31 augustus 2021

Lees meer

Cursus Levensmiddelenmicrobiologie

31 augustus 2021

Lees meer
Vleesmagazine op Social

Social Logo Facebook Alea

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea