Wat doet u in 2025?

I2A0515

Hoe ziet de slagerij eruit in 2025? Deze vraag kwam bij mij op na het lezen van een artikel waarin topman Wouter Kolk van Albert Heijn zijn visie geeft op de Albert Heijn-supermarkt van de toekomst in 2025. Over slechts acht jaar na nu ziet hij supermarkten die per wijk, dorp of stad inspelen op de lokale marktomstandigheden. Er komt meer vers, lokaal geteeld en steeds minder uit verre landen, kwaliteit en meer bewustzijn van wat je eet. De klant neemt alleen nog genoegen met de beste kwaliteit.

Dit is dus waar Albert Heijn ook als de grootste ‘slager’ van Nederland over acht jaar wil staan. In mijn ogen een heldere visie en een streven dat past bij de tijdgeest.

De thema’s die worden benoemd zijn ook de thema’s waar wij ons als ambachtelijke slagers mee proberen te onderscheiden. Vandaar dat na het lezen van het artikel de vraag rees hoe een onderscheidende slagerij er in 2025 moet uitzien, als Albert Heijn er inderdaad in slaagt zich deze thema’s eigen te maken. Anders gezegd: met welke thema’s en kwaliteiten maken wij het verschil in 2025?

  • Als superambachtelijke specialist met een smal assortiment van onovertroffen kwaliteit, voortgebracht in het eigen bedrijf.
  • Als vers ‘breedtheater’ met een assortiment uit alle versgroepen, deels ingekocht en deels à la frontcooking.
  • Als slagerij/restaurant.
  • Als slagerij/cateraar.
  • Als internetaanbieder met aflevering on demand.
  • Als specialist in vleesvervangers en of hybride vleesproducten.
  • Als aanbieder van allergenenvrije, biologisch verantwoorde, zoutarme en caloriearme producten.
  • Als...

Welke keuzes er gemaakt worden, verschilt per situatie, maar één ding is zeker: we moeten keuzes maken. Of de hoop koesteren dat het zo’n vaart niet zal lopen. Aan u de keuze!

Dossiers
Lees ook
‘Hedendaagse consument vraagt enorme variëteit aan hoogwaardige producten’

‘Hedendaagse consument vraagt enorme variëteit aan hoogwaardige producten’

In april 2022 nam Marel Sleegers Technique over en verwelkomde daarmee de Nederlandse leverancier van oplossingen voor onder meer interleaving, stacking, loading en slicing in de Marel-familie.

Slagers worstelen met hoge energieprijzen

Slagers worstelen met hoge energieprijzen

Het zal niemand zijn ontgaan. Veel slagers worstelen met de hoge energieprijzen. Er zijn slagers bij wie de energierekening vijf keer hoger is dan voorheen en meer dan de helft van de slagers teert op het eigen vermogen, bleek uit een peiling van Koninklijke Nederlandse Slagers.

Tips en tricks voor de Slavakto-vakwedstrijden

Tips en tricks voor de Slavakto-vakwedstrijden

Menig collega droomt van een mooie bekroning of kampioenschap bij de Slavakto-vakwedstrijden. Maar het behalen van een prijs gaat niet vanzelf. In dit artikel deel ik tips en tricks en do’s en don’ts die u kunnen helpen een hogere score te verwezenlijken.