Supers van Nederland, eat your heart out!

Nederland vergrijst, dus ook ons winkelend publiek in de slagerij. Voorlopig zitten we dus goed, zou je denken. Echter, hoe ziet ons winkelend publiek eruit over 10 of 20 jaar?

Uit onderzoek blijkt dat we de ‘jonge gezinnen’ missen in de slagerij. Jonge gezinnen winkelen bij de supermarkt uit gemak en door tijdgebrek. Als de jonge gezinnen een etentje organiseren of een bbq, pas dan gaan ze naar de slager.

Wij zijn zelf in onze slagerij al een aantal maanden bezig om deze doelgroep te onderzoeken. We hebben verschillende enquêtes afgenomen en hebben bij jonge gezinnen aan tafel meegegeten. Op deze manier hebben we de behoefte van deze groep kunnen achterhalen. Herkomst van het vlees, prijs, gemak, snelheid, kwaliteit, service zijn allemaal belangrijke pijlers voor deze groep consumenten.

Aan het denken gezet

Jonge gezinnen komen graag in de supermarkt, het bespaart tijd, ze vinden alles onder één dak en er zijn de kortings- en de spaaracties. Op het inspiratiecongres van de KNS in juni 2017 riep één van de sprekers, dat ‘korting op producten niet werkt’, ‘gratis producten weggeven’, dat zou moeten bijdragen aan omzetgroei. Het zette mij aan het denken.

De grote supers van ons land bedenken actie na actie, van moestuintjes tot aan smurfenpoppetjes. Kinderen staan er voor in de rij, soms worden ze met ‘dranghekken’ op afstand gehouden.

De kinderen bepalen dus uiteindelijk waar de ouders de boodschappen doen.

Althans, dat willen de supermarkten. Dat is best slim.

Nou hebben we helaas niet hetzelfde marketingbudget als de grote supers van ons land, maar zoiets zouden wij toch ook moeten kunnen? Supermarkten van Nederland, eat your heart out!

Wij gaan dit najaar voor het eerst een spaaractie doen voor kinderen. We proberen tevens de kinderen en de ouders iets te vertellen en te leren over het leven van onze dieren. Ik ben benieuwd naar de ervaringen van de lezers van Vleesmagazine op het gebied van spaaracties! Ik hoor het graag.

Lees ook
Ovenschotel  met kippendijen

Ovenschotel met kippendijen

Hans de Goeij is eigenaar van Traiteurslagerij de Goeij in Vianen. Sinds 2020 is hij branche erkende meesterslager. Naast verse vleesspecialiteiten, ambachtelijke vleeswaren en worst uit eigen worstmakerij verkoopt De Goeij verse maaltijden uit eigen keuken, zoals deze eenvoudig te bereiden ovenschotel met kippendijen. Je kan de schotel in eenpersoonsporties...

Deadline btw-aangifte derde kwartaal op 31 oktober - Belastingdienst geeft tips

Deadline btw-aangifte derde kwartaal op 31 oktober - Belastingdienst geeft tips

De deadline voor de btw-aangifte en -betaling over het derde kwartaal nadert. Ondernemers hebben tot 31 oktober de tijd om dit te doen. Volgens de Belastingdienst hebben bijna vier op de tien startende en kleine ondernemers een herinnering nodig om dit tijdig te doen. Daarom geeft de Belastingdienst vijf tips voor een goede en efficiënte aangifte.

‘Mooi om klanten enthousiast te maken over steeds een ander stuk vlees’

‘Mooi om klanten enthousiast te maken over steeds een ander stuk vlees’

Hoewel hij zijn studie Farmacie keurig afmaakte, wist Rozj Khorshid (29) al dat zijn carrière een andere richting uit zou gaan. Hij wilde werken met eten en drinken en ging aan de slag bij een slagerij vanwege zijn passie voor vlees. Zijn droom: zijn eigen ambachtelijke slagerij met bijzondere producten.