Maak het je digitaal makkelijk

Linschoten-03

Terugkijkend op het afgelopen jaar maak ik graag mijn persoonlijke balans op. Wat ging er goed, wat kan er beter?

Zo ben ik altijd op zoek naar handige hulpmiddelen om mijn administratieve en planningtaken wat prettiger te maken. Mijn conclusie was dat er drie uitspringen die ik graag met jullie wil delen.

Ten eerste maak ik gebruik van een overzichtelijk facturatiesysteem: Moneybird. Eigenlijk kunnen we allemaal niet meer zonder een dergelijk systeem. Met één druk op de knop verstuur ik een factuur of offerte die in allerlei systemen makkelijk ingelezen en verwerkt kan worden. Steeds meer ontdek ik handigheidjes in het systeem waarmee ik sneller overzicht heb en veel tijd bespaar. Wat een verschil met mappen vol facturen die altijd op de of andere manier toch weer zoek raakten. Nu bezit ik een digitale kast. Alles keurig opgeborgen en toegankelijk voor de boekhouder.

Voor bestellingen gebruiken we sinds 2015 het FAK-systeem. Wat geldt voor alle handige tools: als je er niets mee doet of het te weinig gebruikt, dan behaalt het niet het beoogde resultaat. Dit jaar met kerst heb ik het systeem dus fanatiek ingezet. Niet meerdere systemen gebruiken naast elkaar, maar het FAK-systeem gebruiken op de juiste manier. Denk bij tijdbesparing vooral aan staffelen en uitrekenen en het genereren van afhaallijsten op diverse niveaus. Uiteraard valt of staat elk systeem met hoe je het zelf inricht.

En dan mijn laatste nieuwe aanwinst: Werktijden.nl. Hoewel begin november niet het allerbeste moment is om met een nieuw rooster en planningsysteem te starten, heb ik toch de sprong gewaagd. Ondersteund door een app voor de medewerkers en een zeer actieve helpdesk was ik vrij snel helemaal op de rit. Dit programma geeft ook overzicht in kosten, houdt verlofuren bij en kan er verlof worden aangevraagd en beoordeeld. Voor mij nooit meer turven, briefjes, appjes en mailtjes sorteren.

Het is niet mijn bedoeling om op deze plek reclame te maken voor diverse systemen, maar wel wil ik jullie vertellen waar ik nu zo blij van word en wat mijn werkzame leven een stuk makkelijker en overzichtelijker maakt.

Dossiers
Lees ook
Veiligheid

Veiligheid

Vertrouwen en veiligheid vormen de basis van een effectief team. Hetzelfde geldt voor bedrijven. Kort gezegd: geen gevoel van veiligheid, geen succes. Mijn praktijk laat zien dat mensen zich niet altijd veilig voelen in hun team of bedrijf, met alle gevolgen van dien.

Belastingdienst helpt ondernemers bij administratie

Belastingdienst helpt ondernemers bij administratie

Ondernemers kunnen hun belastingszaken op drie manieren regelen. Via administratiesoftware, via een fiscaal dienstverlener of via de website van de Belastingdienst. Maar welke manier past bij welke ondernemer? De Belastingdienst geeft advies.

Britse vleesindustrie wil personeelstekort oplossen met inzet gedetineerden

Britse vleesindustrie wil personeelstekort oplossen met inzet gedetineerden

In het Verenigd Koninkrijk kampt de vleesbranche met een tekort aan personeel. De branche wil dit probleem op lossen door de inzet van (ex)gedetineerden en is daarover in overleg met de overheid. Dat meldt BBC.