blog

Stop met verkopen, begin met verleiden

Blogs 295

Stop met verkopen, begin met verleiden

‘Het is zo weer Kerst!’ Iets wat ik gekscherend het hele jaar door roep, maar als we terug zijn van vakantie toch serieuze vormen begint aan te nemen.

Ik ben twee dagen terug van vakantie als iemand me vertelt: ‘Laatst was ik bij de Makro en daar lagen de kerstpakketten alweer uitgestald. O ja, en ook pepernoten waren er in overvloed.’

Wake-up call

Ben ik nog druk met barbecueaanvragen, hebben ze het alweer over december! Een wake-up call van het feit dat het zo weer Kerst is! Die kalkoen in de toonbank kan nog wel even wachten, maar niet de ideeën over het assortiment dat we in december allemaal willen verkopen.

Veel slagers hebben ‘Kerst’ toch wel als hoogtepunt in het slagersjaar. Vanaf de zomervakantie denken we na over welke producten we dit jaar gaan maken. Het decemberassortiment wordt naar de drukker gestuurd, zodat de folders op tijd binnen zijn.

Wordt het weer gourmet?

We kijken naar de bestellijsten van vorig jaar, zijn er nog dingen voor verbetering vatbaar? Gaat de gourmet weer net zo lopen als vorig jaar? En ja, wordt er tegenwoordig niet veel vaker buiten gekookt, ook nog in december? Hoe speel ik daar op in?

Om voldoende grote stukken vlees gerijpt te hebben in december, moet ik hier toch in oktober al rekening mee houden. Ik probeer alvast een nieuw recept voor een paté. Een collega ziet dit en knipt alvast een foto.

We blijven suggesties voeren

Kunnen we vast wel gebruiken voor één van de (online) kanalen waar we de consument mee willen bereiken. We blijven de mensen voeren met suggesties. Er blijft altijd wel iets hangen bij de consument. Want zeker tijdens de decembermaand zijn mensen hier gevoelig voor. Ook de klant is al veel eerder dan 24 december bezig met ‘Wat eten we morgen?’.

Stop met verkopen, begin met verleiden

De overheerlijke producten van de ambachtelijke slager worden gelukkig niet alleen Eerste en Tweede Kerstdag gegeten. De mensen zijn in de aankomende maanden bereid om bij de speciaalzaken zoals slagers te komen. Ze willen betalen voor elk product dat door ons met zorg, aandacht en passie voor lekker eten klaargemaakt is.

Genieten van mooie drukke maanden

We hebben er zin in en gaan genieten van deze mooie drukke maanden, het maken van de producten en de gezelligheid er omheen.

Ik las laatst ergens het advies: ‘Stop met verkopen, begin met verleiden’. Dit geldt zeker voor ons in de aankomende maanden. Want het is zo weer Kerst!

Reageer op dit artikel