blog

Onderscheidend

Blogs 206

De kunst van het ondernemerschap is om je bewust te onderscheiden. Het doet er echt toe om anders te zijn. Het maakt niet uit op welk vlak, als je maar bijzonder bent. Het loont de moeite om op te vallen. Om iets bijzonders te doen.

Onderscheidend

Herman ter Weele uit Oene bijvoorbeeld liet een professionele ontwerpstudio een nieuwe huisstijl ontwikkelen, inclusief een logo, strakke verpakkingen en moderne bedrijfskleding.

Slagerijen die zijn aangesloten bij een formule worden hier automatisch in voorzien, maar voor slagers die zelfstandig ondernemen, is het ontwikkelen van een eigen huisstijl een prima instrument om jezelf en je bedrijf te laten zien. Het is een mooie manier om je visitekaartje af te geven en om anders te zijn.

Om succesvol te ondernemen is het belangrijk dat je innoveert, ontwikkelt en verbetert. Dat je nieuwe dingen probeert. Dan gaan er natuurlijk ook wel eens zaken fout, maar dat is niet erg. Vallen en opstaan hoort erbij. Maar zorg ervoor dat je er bovenuit springt.

Is jouw bedrijf bijvoorbeeld het vriendelijkst? Het best? Het goedkoopst? Of heb je misschien wel de leukste slagerij van Nederland?

De slagerij die nu het predicaat de Leukste Slagerij van Nederland heeft, is Vleeschhouwerij Zetten. Niet geheel onverwachts won deze slagerij de verkiezing, die in 2018 voor het eerst werd georganiseerd door de Stichting Slavakto. De kracht van dit bedrijf is dat de ondernemer, Cees van den Berg, uniek wil zijn. Niet dertien in een dozijn. Hij weet als geen ander dat het runnen van een succesvolle business alleen slaagt als je een eigen verhaal hebt, waar je voor de volle 100 procent achter staat. Inclusief het personeel natuurlijk. Want ondernemen is teamwork.

Samen net even anders zijn. Net iets leuker. Dat maakt je bijzonder.

Reageer op dit artikel