blog

Laat je horen!

Blogs 1138

Er komt een periode aan waarin het voor de ambachtsman weer hollen, rennen en vliegen wordt. Voor de feestdagen worden meer grote delen aan het assortiment toegevoegd, waarvan een deel waarschijnlijk op de barbecue belandt. Barbecueën wint nog altijd terrein!

Laat je horen!

Over vlees en barbecues gesproken: deze waren beide goed vertegenwoordigd op Butcher’s Heaven. Dit jaar vond het vleesfestival in oktober plaats en het was wederom een prachtig evenement. Vooral de Burger Night op vrijdagavond was een enorme hit. Burgers zijn nog altijd populair. Iets waarop je als slager kunt inspelen door verschillende varianten aan te bieden, zoals de varkensburger elders in dit nummer.

Ambachtelijk vlees blijft gewoon in trek. Een positief geluid dat we best goed kunnen gebruiken. Gelukkig laat niet iedereen zich zand in de ogen strooien door een enkele schurk of actiegroep. Op het moment dat zich weer een schandaal voordoet en vlees in opspraak is, kom ik vaak weer met mijn kop op de buis om ons mooie vak te verdedigen. Het lijkt een ondankbare taak, maar het is noodzakelijk om tegengas te geven. Ik merk dat wij in het welwillende slagerswereldje te vaak onze mond dichthouden en denken dat het allemaal wel overwaait. Dat maakt ons een gewillige prooi voor gasten die ons ambacht niet hoog hebben zitten. Het is misschien makkelijker om te wachten tot de storm weer gaat liggen, want het geven van een weerwoord maakt je kwetsbaar. Maar we hoeven niet alles te pikken!

Vlees in combinatie met publiciteit ligt gevoelig. Dat heb ik wel gemerkt toen mijn Vleesbijbel verscheen. Gelukkig heeft het ook veel hoogtepunten gebracht. De derde druk is een feit en de Vleesbijbel was genomineerd voor Het Gouden Kookboek, wat mij een ontzettend trotse slager maakt. De titel ging uiteindelijk naar het boek Souq van Nadia Zerouali en Merijn Tol.

Al met al kan ik nu al terugkijken op een succesvol jaar met ups en downs. Ik heb vakmensen zien opstaan, maar helaas ook zien gaan. Dat is het enige wat mij beangstigt: de regie van het leven uit handen geven. Tot die tijd hebben we een ambacht te promoten. Dus ga ervoor en zorg dat als je achterom kijkt, je enkel spijt hebt van de dingen die je niet hebt gedaan.

Reageer op dit artikel