blog

Samen kom je verder

Blogs 840

Een oud Chinees gezegde zegt: ‘Alleen loop je sneller, samen loop je verder.’ Ik ben ervan overtuigd dat dit waar is. En ik niet alleen.

Samen kom je verder

Zo is, dankzij het initiatief van twee mensen die een samenwerking met ruim twintig toeleveranciers wisten te smeden, een nieuw initiatief geboren: Slagerij 5.1, de slagerij van de toekomst. Alle deelnemers in dit project hebben hetzelfde doel, namelijk slagers ondersteunen bij het ‘toekomstproof’ maken van hun bedrijf.

Het is een heel goed initiatief, vooral omdat in de slagerswereld relatief weinig wordt samengewerkt. En dat is jammer, want op allerlei fronten zit men vol goede bedoelingen en worden mooie innovaties gedaan, maar die komen niet altijd op de juiste plek terecht. Binnen Slagerij 5.1 is die samenwerking er wel. Neem nou bijvoorbeeld de participanten Bizerba weegapparatuur en Smeva koelingen. Beide vonden elkaar en ontwikkelden een weegschaal die in de toonbank is geïntegreerd. Door deze kruisbestuiving kunnen ze de slager weer vooruithelpen.

Terugblikkend op zijn carrière als bestuurder, zegt ook Ad Bergwerff in een interview in deze editie van Vleesmagazine dat besturen in je eentje niet gaat. ‘Het is belangrijk om de juiste mensen om je heen te hebben, die je steunen en corrigeren… Pas dan leer je elkaar waarderen’, weet de voormalig KNS-voorzitter.

Dat samenwerken zijn vruchten afwerpt, weten ze ook bij Slagerij Rietveld in Bodegraven. De hele familie zet zich met hart en ziel in voor de boerderij waar het eigen Rietvelderrund wordt gefokt, en voor de slagerij waar het vlees van het eigen ras wordt verkocht. Samen iedere dag opnieuw de schouders eronder, anders was het niet gelukt.

Het is belangrijk dat de handen ineen worden geslagen. U hoeft slechts die uitgestoken hand aan te nemen. Want samen komen we verder.

Reageer op dit artikel