blog

Meesterlijk

Blogs 79

Studenten moeten tegenwoordig minimaal een zeven scoren en het liefst nog een beetje meer, als ze willen doorstromen naar een masteropleiding. Geen zesjescultuur meer. De samenleving vraagt om uitblinkers! Mensen die de lat voor zichzelf net iets hoger willen leggen en daardoor het verschil kunnen maken.

Meesterlijk

En dat geldt niet alleen voor studenten aan universiteiten. Ook ondernemers in het ambacht streven naar presteren op het allerhoogste niveau. Dat werd wel duidelijk tijdens de allereerste informatiebijeenkomst over de Meestertitel ‘branche erkende Meesterslager’, die eerder deze maand is gehouden.

Slagers uit het hele land toonden hun belangstelling voor het afleggen van de meesterproef. Zowaar geen makkie. De slager die de proeve van bekwaamheid wil afleggen, moet echt met kop en schouders boven de rest uitsteken en praktijk- en theorieopdrachten uitvoeren. Hij (of zij natuurlijk) moet kennis hebben van de praktijk, het vak, ondernemen, en beschikken over sociale en communicatieve vaardigheden. En wie Meesterslager wil worden, moet ook nog eens zelf kunnen slachten.

Een hele klus dus en alleen geschikt voor de ondernemer die wil uitblinken en er helemaal voor wil gaan. Die meer wil zijn dan dat zesje en zichzelf wil uitdagen om het allerbeste van zichzelf te laten zien.

Ook voor die slagers en slagersleerlingen is deelname aan de wedstrijd om de Gouden Slagersring een goede gelegenheid. Wie maakt in 2017 het meest innoverende product met een significant minder natriumgehalte? Het wordt vast weer een spannende strijd om deze felbegeerde ring en een plek in de Broederschap te bemachtigen.

Noteert u alvast in uw agenda: dinsdag 4 april 2017. Dan wordt de ring en de Jong Talentenprijs uitgereikt in Houten. Dat belooft op voorhand een meesterlijke avond te worden!

Reageer op dit artikel