blog

Beleving

Blogs 41

Misschien heeft u het nog niet opgemerkt, maar de herfst staat al te trappelen van ongeduld. Van mij mag de nazomer nog even door blijven knokken, al heeft de herfst gelukkig ook zo zijn charmes. De wildtijd komt er weer aan waardoor de slager die ook wild verkoopt een drukke periode in het vooruitzicht heeft.

Beleving

Wat ook leuk is, zijn de slagersbeurzen die we in het vooruitzicht hebben, of eigenlijk horen die heel leuk te zijn. Misschien ben ik te kritisch en denkt u: die lange is gek. Maar loop je al even mee dan weet je dat de beurzen van tegenwoordig niet meer zijn wat ze zijn geweest. Vandaag de dag mis ik de interactie. Er is zoveel kennis op de vloer aanwezig, daar moet toch iets mee worden gedaan? Wat heb je eraan om met je handjes op de rug door het pad te lopen en op deze manier zes stands te passeren zonder dat je inspiratie opdoet? Een middag of avondje uit kunnen we allemaal wel regelen, daar hebben we geen beurs voor nodig.

Waar je wel een beurs voor nodig hebt, een behoorlijk goed gevulde zelfs, is als je een hele zaterdag in Londen wilt vertoeven. Maar dan krijg je er wel flink wat inspiratie voor terug. Doel van de trip was het jaarlijkse Meatopia. En als je dan toch in Londen bent, wil je er zoveel mogelijk uithalen. Als je zoveel mogelijk wilt zien en daarvoor op een drukke zaterdagmiddag gebruik maakt van een taxi in plaats van de ondergrondse, dan kom je in hartje Londen bedrogen uit. Harrods was indrukwekkend, alleen al de hoeveelheid en het soort artikelen. Ik kom niet dagelijks een flesje wijn van 10.000 pond of een blikje kaviaar van nog een paar duizend extra tegen. Maar echt veel inspiratie deed ik op bij Meatopia. Bij de open vuren, het vlees en de vele drukbezochte demonstraties waar de spetters vanaf vlogen. Hier geen handjes op de rug en een beetje rondwandelen, maar regelrechte beleving.

Dat is wat ik u ook toewens. Laat je inspireren en breng beleving over op de klant of collega’s. Zoals ik dat zal doen door middel van demonstraties op 3 oktober aanstaande tijdens Vers Inspiratie van PalVéco en op 10 en 11 oktober, samen met Julius Jaspers, tijdens de VAS Beurs in het Food Center in Amsterdam. Probeer dan maar eens met de handjes op de rug langs te wandelen.

Reageer op dit artikel