blog

55 is veel te oud om te stoppen!

Blogs

Een kwestie van op tijd SLIM rekenen. Een kleine rekensom.

55 is veel te oud om te stoppen!

Iemand werkt vijf dagen per week – totaal 38 uur. Op grond van deze fulltime baan ontstaan er rechten op 26 vakantiedagen per jaar.

Dit geeft totaal 52 weken keer 2 dagen vrij is 104 dagen + 26 vakantie dagen = 130 dagen vrij per jaar.
Nu kijken wij naar de ‘gemiddelde’ ondernemer in de slagerij. Is 60 uur werken per week te veel gerekend? En vakantiedagen? Misschien twee weken Spanje en een weekje voorjaarsvakantie met moeders de vrouw en de kinderen om de vrede in huis te bewaren!

Dit geeft totaal 52 weken á 60 uur is per jaar 150 dagen te weinig vrij en daar komt bij, geen 26 vakantie dagen maar hooguit 15. Dit tekort van 10 dagen tellen we op bij de 150 dagen te veel gewerkte dagen of zo u wilt. 150 te weinig vrij genoten dagen. Dit komt dan op een totaal van 160 dagen.

Stel u werkt vanaf uw 25ste tot uw 55ste dan heeft u 30 jaar keer 160 dagen te veel gewerkt of zo u wilt te weinig vrij gehad. Dit zijn 30 keer 160 is totaal 4800 dagen!

In de twaalf jaar van uw 55ste tot stel uw 67ste zou u minimaal 235 dagen per jaar moeten werken. Dit geeft een totaal van 235 dagen keer 12 jaar is 2820 dagen totaal.

U heeft 4800 dagen meer gewerkt dan uw medewerkers in loondienst in de jaren tussen uw 25ste en 55ste. De vraag is dus niet of u mag stoppen op uw 55ste maar of u kunt stoppen op uw 55ste. Misschien iets om rekening mee te houden als je nog geen 55 bent.

(In bovenstaande is geen rekening gehouden met rechten op vrije dagen door lang dienstverband of leeftijd. Dit maakt het verschil nog groter) Ondernemen is meer dan de lekkerste producten maken. De slagerswereld laat ondernemers in de spiegel van hun ondernemerschap kijken. Hoe het staat met uw onderneming en die van uw collega’s leest u in print en online iedere dag weer op www.vleesmagazine.nl.

Reageer op dit artikel