blog

Nieuwe sterren

Blogs

Ze zijn bekend: de namen van alle 46 slagerijen die zijn genomineerd voor de wedstrijd Slager met Ster. Zij gaan meedingen naar de sterren, die in november worden uitgereikt. Al eerder behaalde sterren moeten opnieuw worden bevochten of de ondernemer en zijn team gaan op jacht naar misschien de eerste of nog meer sterren. Het belooft in ieder geval weer een mooi finalefeest te worden.

Nieuwe sterren

Voordat het zover is, komen eerst alle genomineerden bij elkaar. Op maandag 24 augustus zijn zij te gast bij Levens Cooking & Baking Systems in Gilze.

Niet alle gasten die zich dit jaar inschreven, hebben een nominatie gekregen. Sommigen kwamen slechts enkele tienden tekort, anders hebben nog het nodige tij te schaven. Feit is wel dat ook al deze ondernemers weer een ervaring rijker zijn. Ze hebben hun nek uitgestoken door derden toe te laten in het bedrijf, die kijken en oordelen over de voor- en achterkant van de winkel.

De juryrapporten zijn inmiddels met de ondernemers gedeeld en met die gegevens in de hand ben je ook een beetje winnaar. Want deze rapportages bieden inzichten en handvatten om de bedrijfsvoering te verbeteren. Want dat is toch in de meest gevallen de drijfveer om mee te dingen naar de sterren, de wil om te blijven leren.

Die drive om niet snel tevreden te zijn en steeds hoger te willen scoren, is ook de nieuwe voorzitter van het college van bestuur van SVO Vakopleidngen Food, Karel de Leest, niet vreemd. Hij wil een nieuwe dagopleidng starten om zo het niveau van het personeel in de foodbranche verder te verhogen. Het is volgens hem erg belangrijk dat het onderwijs daarin geen arrogante houding aanneemt, maar luistert naar de wensen uit het bedrijfsleven. Als zijn missie slaagt, levert zijn opleiding binnenkort nog beter opgeleide mensen af. Ik zie steeds meer sterren aan het firmament.

Reageer op dit artikel